02-02-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Nugget II Flash: Compact achterlicht voor zadelpen

Het achterlicht Nugget II Flash gaat de tweede ronde in. Met een nieuw design, verbeterde functionaliteit en een duidelijk gunstigere prijs dan zijn voorganger, overtuigt de Nugget II Flashover de gehele linie. Met een bereik van 400 meter en tot maximaal acht uur brandduur zorgt het USB oplaadbare fietsachterlicht voor een optimale zichtbaarheid in het verkeer.

De Nugget II Flash garandeert een hoge veiligheidsfactor door de 0,5 Watt High Power LED en een zichtbaarheid vanaf de zijkant van meer dan 220°. De door SIGMA SPORT zelf ontwikkelde ‘fresnel-lens’ biedt dankzij de ringvormige structuur een optimale lichtverdeling in een zeer compacte ruimte. Zodoende is een gebalanceerd, krachtig lichtbeeld gewaarborgd. De brandduur is afhankelijk van de gekozen lichtmodus. In de standaard modus ligt deze op 5 uur, in de High Power modus 2 uur en in de Flashmodus is maximaal 8 uur continu gebruik mogelijk.

Het moderne, compacte and fraaie design van de Nugget II Flash integreert onopvallend op elke zadelpen. Nieuw is de verbeterde accu en laadindicator, die aan de hand van twee batterijsymbolen de resterende accucapaciteit direct aangeeft. Via deze aanwijzing wordt ook tijdens het laden duidelijk of het achterlicht volledig opgeladen is.

De Nugget II Flash is volgens IPX4-standaard spatwaterdicht en met slechts 24 gram één van de lichtste USB-achterlichten die verkrijgbaar is op de markt. Twee verschillende maat O-ringen voor de montage en de USB-laadkabel worden eveneens meegeleverd. Met een prijs van € 12,95 (adviesprijs) behoort de Nugget II Flash tot de voordeligste oplaadbare achterlichten die verkrijgbaar is op de markt. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Sigma Sport.

 van