11-04-2014 - Surfen, Nieuws

Opleiding tot Surf Instructor en Lifeguard in Nederland

Ripstar organiseert dit jaar wederom in samenwerking met de ASI complete Surf Instructor Courses in Nederland. Na je opleiding kan je ook meteen bij Ripstar aan de slag. Klik hier voor meer informatie of kom naar de informatiemeeting op dinsdag 18 maart 2014. 

Om iedereen optimaal voor te bereiden op de opleiding tot Surf Instructor en Lifeguard en om geinteresseerden verder te informeren, organiseren wij dinsdag 19 maart bij ons op kantoor in Amsterdam een informatiedag. Schrijf je hier in voor de informatie meeting!

Tijdens deze meeting leggen we precies uit wat je te wachten staat. We behandelen de inhoud van de opleiding qua theorie, surf- & zwemvaardigheden en examenstof. We bespreken wat je mogelijkheden zijn met deze internationale erkende diploma’s. Ook zullen we bespreken wat de mogelijkheden zijn om bij Ripstar aan de slag te gaan. Bovendien een perfect moment om kennis te maken met je mede cursisten, zodat we samen ook organisatorische zaken zoals vervoer en accommodatie tijdens de cursus kunnen bespreken.

DSC_4763

Waar? 
Datum: dinsdag 18 maart 2014
Waar:   Amsterdam, Admiraal de Ruijterweg 547
Tijd:     20.00 – 22.00 uur

De opleiding
Met deze complete opleiding ben je officieel bevoegd om surflessen te geven aan beginnende surfers en intermediates wereldwijd. Deze cursus bestaat uit 2 onderdelen: het Surfcoach Lifesaver Award en het ASI Level 1 Surf Instructor certificaat.

Surfcoach Lifesaver Award
Deze opleiding voor surfcoach lifesaver duurt 5 dagen en is een verplicht onderdeel voor de Surf Instructor Course. De eerste 4 dagen bestaan uit trainingen en theorie en de laatste dag is er een examen, afgenomen door de opleider. Aangezien dit geen Beach lifesaver is hoef je geen zwemtest te doen.

ASI Level 1 Surf Instructor 
De toelatingseisen voor deze ASI Surf Instructor opleiding is de ASI intermediate surfing skill – het kunnen uitvoeren van een top and bottom turn, light cutback en re-entry en link manoeuvres. De workshop duurt 3 dagen. In dit deel van de opleiding gaat men verder in op het lesgeven aan beginners en intermediate, de lesgeef methodieken, methodische vaardigheden en veiligheids voorwaarden waar je mee te maken hebt tijdens het lesgeven op het strand en in zee.

Gedurende de week heb je een examen die bestaat uit:

1) Je eigen surfvaardigheid: Het uitvoeren van ASI intermediate manoeuvres zoals: Top en Bottom turn, light cutback en re-entry en link manoeuvres.

2) Demonstratie surfen voor een beginner.

Ook word je beoordeeld op methodisch/didactische elementen die je moet beheersen om aan de hand van het lesplan surfers te leren surfen.

DSC_1152

LET OP:
Beide van de cursussen worden gegeven in het Engels. Daarnaast moet je na afloop van de opleiding aan de ASI nog het volgende leveren voordat je je ASI diploma in ontvangst krijgt.

1) 25 uur stage

2) Workbook uitwerken

Bekijk dit artikel op onze website voor meer informatie en lees ook dit artikel even terug.

 van