12-01-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Opvallende Cube Litening C:68 voor Team WGG

Een jaar geleden startten de Belgische procontinentale ploeg Wanty-Groupe Gobert en de Duitse fietsenfabrikant CUBE een samenwerking. CUBE toont met trots de nieuwe CUBE Litening C:68 waarmee de ploeg in 2016 in de wedstrijden te bewonderen zal zijn.

“Met Wanty-Groupe Gobert samen te gaan werken is één van de beste beslissingen die we hebben genomen,” zegt Chris Archer van CUBE. “Onze ingenieurs en ontwerpers staan dagelijks in contact met het team zodat de feedback van de renners en mechaniekers meteen in de ontwikkeling van onze nieuwe producten terechtkomt.”

Roy Jans was een van de meest succesvolle renners van Wanty-Groupe Gobert in 2015. Met een zege in de koude Ster van Bessèges en podiumplaatsen in prestigieuze wedstrijden als de Brussels Cycling Classic en de Münsterland Giro, weet de Belgische sprinter wat zijn fiets te verduren krijgt.

“Voor een sprinter is stijfheid van het frame het allerbelangrijkst. Ik heb de CUBE Litening C:68 al kunnen testen tijdens mijn trainingsstage in Gran Canaria. Ik kan ik wel zeggen dat de fiets goed stijf aanvoelt. De fiets reageert goed als ik uit het zadel kom om te klimmen. Voor een sprinter moet een frame vooral stijf zijn aan het bracket en dat is de CUBE Litening C:68 zeer zeker. Ik kan niet wachten hem in sprints te testen dit seizoen,” aldus Jans.

Technische specificaties
CUBE gebruikt de zeer innovatieve C:68 carbontechnologie. Deze technologie behoeft minder hars en heeft een hogere carbonconcentratie van 68%. Dit minimaliseert het gewicht en vergroot de stijfheid. Naast de CUBE C:68 wegfietsen heeft Wanty-Groupe Gobert ook de beschikking over de CUBE Aerium tijdritfietsen in 2016.

Frames: CUBE Litening C:68 / CUBE Aerium
Wielen: Fulcrum
Groepsets: Shimano Dura Ace
Componenten: Ritchey
Zadels: Selle San Marco
Pedalen: Look
Lagers: C-Bear Ceramic bearings
Banden: Vredestein
Bidonhouders: Tacx Deva
Balhoofd: FSA

 van