24-02-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Ozone Torque V2 – Review

Ozone maakt nog maar een paar jaar kiteboards. Toch zijn die in korte tijd erg populair geworden. Dat komt doordat ze dezelfde no nonsens aanpak gebruiken voor hun boards als bij hun kites. Geen overbodige fratsen, alleen nodige en bewezen eigenschappen. Vonden wij dat ook van de Ozone Torque V2, het performance freeride en freestyle board van Ozone? 

Ozone Torque V2 - Review

Qua bouwwijze is de Ozone Torque V2 niet veranderd ten opzichte van de V1. Nog steeds wordt er geen gebruik gemaakt van exotische materialen zoals carbon, Innegra of basalt. De Torque heeft dezelfde a-kwaliteit paulownia-houtkern met daaromheen biaxiaal en uni-directional fiberglas-lagen. Als buitenlaag is een mat en krasvrij materiaal gebruikt. De Ozone Torque V2 is keurig netjes afgewerkt. Het gewicht is desondanks nog steeds vrij laag. 

Ozone Torque V2 - Review

Meer 3d-bewegingen bij de Ozone Torque V2

De tips van de Ozone Torque V2 zijn iets minder breed geworden ten opzichte van de V1 en hebben meer 3d-bewerkingen. Dit zorgt ervoor dat sprongen makkelijker kunnen worden ingezet en loskomen van het water met meer controle gaat. De tips hebben een zwaluwvorm. Dit geeft meer stabiliteit en controle bij het edgen voor een sprong en bij het carven.

Viervoudige concaven op de onderkant.

Je kunt je sprongen prima timen. Extra grip geven de flinke (van tip naar tip) lopende viervoudige concaven op de onderkant. Deze zijn op de Ozone Torque V2 iets aangepast in vergelijking met de eerste versie. Met zo’n best radicale bodem zou je denken dat het board te vast ligt om nog speels te kunnen varen, maar dat valt mee. Dit komt doordat het board niet te stijf is en de tips wat smaller zijn gemaakt. Hierdoor vaart de Ozone Torque V2 ook goed in de chop. Zelfs bij heftige chop met harde wind is de Torque makkelijk te controleren en nog steeds comfortabel. Al kost het wel iets meer kracht en moet je wel je aandacht erbij houden. Het board wil actief gevaren worden. Hierdoor is het een board die het beste past bij een iets meer ervaren kiteboarder.  

Relatief vlakke rockerlijn

Hoogtelopen is geen probleem door de relatief vlakke rockerlijn. Had je bij de V1 nog last van spray in het gezicht bij de Ozone Torque V2 is dat probleem opgelost door de nieuwe tips en aangepaste bodemshape. Handig zijn de uitsparingen bij de rail om het board makkelijker beet te kunnen pakken tijdens old school air-tricks. De bijgeleverde bindingen zijn vrij basic, maar werken goed. Monteren gaat makkelijk en snel. Ze zijn in meerdere hoeken in te stellen en je kunt ze aantrekken met één band op de wreef.

Ozone Torque V2 - Review

De grip op de pad is prima, al met blote voeten iets aan de harde kant. Sowieso moet je de bindingen een beetje invaren zodat ze wat soepeler gaan zitten. Door het vlakke dek kun je er ook boots opzetten. Deze pad met verschillende hardheden schuim dempen goed. De grabhandle is van hard kunststof en heeft geen grip waardoor het niet heel comfortabel vasthoudt. De vinnen worden netjes met een plaatje bovenop het board gemonteerd zodat de krachten die erop komen goed worden verdeeld.  

Eigenschappen Ozone Torque V2:

Ozone Torque V2 - Review

Maten, gewicht & prijs Ozone Torque V2:

Ozone Torque V2 - Review

Voor meer informatie over deze kite kun je naar de website van Ozone gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.


Deze review van de ‘Ozone Torque V2‘ komt uit Access #5 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van