05-12-2023 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Kiten in een Tulpen decor: Hannah in Holland

De lente is zo’n bijzondere tijd van het jaar. Na donkerte en kou komt dan eindelijk licht en warmte. Het begin van de bloei van tulpen. Het geeft me zoveel energie. Ik laad ervan op als een menselijk zonnepaneel.

Als ik de eerste bloemen zie bloeien en de bomen groen zie worden, krijg ik altijd een grote glimlach op mijn gezicht. Het idee voor deze shoot kwam om ultieme lente-kitesurfcontent te maken. Waar kan dat beter dan in Nederland. Beroemd om de bloeiende tulpen, die als regenbogen over het land liggen.

Het idee ontstond een jaar geleden bij de Nederlandse filmmaker Andy Troy; op dat moment waren we aan het fotograferen in Egypte en de tulpen waren net op. Een jaar later was het tijd om dit idee uit te voeren. Hoe meer we ernaar keken, hoe ingewikkelder het leek. Elke tulpkleur bloeit op een iets ander tijdstip, zodat de boeren niet alles in één keer hoeven te oogsten. Het is niet eenvoudig om een veld te vinden waar alles in volle bloei staat met een waterkanaal ernaast waar je kunt varen met de juiste richting voor de wind en het moet ook zonnig zijn, want het voelt niet gepast om bloemrijke lentecontent te fotograferen een regenachtige dag.

Tulpen


Met een last minute-vlucht naar Nederland en een veelbelovende voorspelling gingen we op zoek. De ochtend zelf begon vrij bewolkt wat me een beetje nerveus maakte, maar gelukkig duurde het niet lang voordat de zon tevoorschijn kwam. We kwamen aan bij de eerste locatie: een ongelooflijk helder tulpen veld met een waterkanaal met de perfecte vaarrichting. Maar het was vlak naast een grote weg en ik moest het zo timen dat er geen auto op de foto kwam.

Binnen enkele seconden na het lanceren van mijn vlieger vroeg een boer me wat ik aan het doen was. Hij had er geen probleem mee, hij waarschuwde me alleen dat hij pesticiden had gespoten over het hele veld waar ik blootsvoets doorheen liep. Oeps. Ik liet een vlieger het kanaal afvliegen, maar twee lokale opzieners hielden me tegen. Ze zeiden dat dit niet was toegestaan om op het kanaal te varen, maar gaven me maximaal vijftien minuten geven om de foto te maken.
Zodra ze vertrokken, arriveerde er meteen iemand anders aan die me vertelde dat ik moest stoppen. Ik slaagde erin hem over te halen om me nog één keer de run te laten doen en dan zou ik vertrekken. Hij stemde toe. Net toen ik klaar was met mijn tweede run kwam de politie ook opdagen: toen was het definitief game over. We pakten alles in en gingen op zoek naar een andere locatie.


Kort daarna kwamen we een ander tulpen veld tegen dat er ideaal uitzag. Ik vond de eigenaar van het land en zij stond me toe om er te kitesurfen. Nu hadden we tijd om stressvrij foto’s te maken. Een hele opluchting na het gedoe op de eerste locaties.


Ik kan bevestigen dat er geen tulpen beschadigd zijn bij het maken van mijn content. Ik kan ook bevestigen dat de sloten erg behoorlijk vies zijn en stinken. Al die malle ideeën die in mijn hoofd rondwaren… het is voor mezelf vaak ook verrassend om te zien waar ze me heenleiden.

Tulpen


Dit artikel “Kiten in een Tulpen decor: Hannah in Holland” komt uit Access #2 van 2023. Kijk voor meer artikelen of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van