10-03-2022 - Snowboarden, Nieuws, Skiën, Nieuws

POC onthult zijn nieuwe winterseizoencollectie

POC’s nieuwe 22/23 winterseizoencollectie wordt geleid door de unieke Levator Mips, een gloednieuwe vizierhelm die een alternatief perspectief introduceert voor optica en helmtechnologie. De nieuwe seizoenscollectie van POC omvat een stel vernieuwende producten, waaronder de Nexal, een gloednieuwe bril met een cilindrische lens en een uniek frameontwerp, nieuw materiaal, meekleurende lenzen en milieubewuste.

Er zijn veel nieuwe updates, zoals de toevoeging van Mips aan de bekroonde racehelmen van POC, die een aanvulling zijn op de kleuren en stijlen van het nieuwe seizoen. De helmen met de vernieuwingen zijn allemaal te zien op de Sport Achat-sneeuwsportshow in Lyon op 7 -9 maart.

In een reactie op de Levator Mips zei Chief Product Officer Oscar Huss: “De ontwikkeling van de Levator Mips vereiste een andere aanpak en concept, aangezien er vizierhelmen op de markt waren en we de vele positieve en negatieve punten konden zien. Maar we wilden de Levator Mips op onze manier benaderen. Een aantal van de beschikbare inzichten meenemend wilden we een volledig blanco vel toepassen op ons denken, waar we onze innovaties en benaderingen konden introduceren. De Levator Mips zijn op natuurlijke wijze voortgekomen uit ons ontwikkelproces en we zijn ontzettend trots op het resultaat. Het is een uiterst geavanceerde helm, met name door zijn unieke lens- en behuizingstechnologie, en zal skiërs en snowboarders een nieuwe kijk geven op wat er mogelijk is.”

Het opvallende en opvallende kenmerk van de Levator Mips is de verwisselbare Clarity-lens. Een op maat gemaakte lens, uniek voor POC, speciaal ontwikkeld voor de Levator Mips in samenwerking met optische specialisten Carl Zeiss. De lens, samen met een verhoogd EVA-paneel rond de zijkant van de helm, biedt verbeterde bescherming en creëert het bekende silhouet van een bril, maar is allesbehalve standaard. Een zachte EVA-zone aan de achterkant van de helm biedt verbeterde bescherming en voegt comfort en functionaliteit toe. In de helm zorgt de Alcantara-vulling voor meer comfort en een zintuiglijke ervaring, terwijl de volledig instelbare ventilatie zorgt voor persoonlijke koeling, ongeacht het weer. Aanvullende details zijn onder meer Mips Evolve, een RECCO®-reflector, een EPP-, EPS- en EVA-voering, ABS-schaal, een nauwkeurig 360° Fit-systeem en een Fidlock-gesp, evenals afneembare oorkussens in twee stappen.

De Nexal

De Levator Mips geeft POC’s kijk op wat mogelijk is met vizierhelmen. Een ander hoogtepunt voor het nieuwe seizoen is de Nexal. Op het eerste gezicht lijkt het de perfecte aanvulling op de geavanceerde brillenfamilie van POC. Als u nog beter kijkt, vindt u een gloednieuwe cilindrische lens met POC Clarity-lenstechnologie en tal van meer unieke details. Het meest opvallende is het nieuwe ontwerp, geïnspireerd op POC’s bekroonde Zonula-bril om een ​​nauwkeurige pasvorm te creëren en de gebruiker een breder gezichtsveld te bieden. Verder is het frame voorzien van unieke Zygomatic botcovers die de gebruiker meer comfort en bescherming bieden. De Nexal is verkrijgbaar in een middelgrote en Comp-versie, die wedstrijdspecifieke lenzen heeft, en heeft ook instelbare ventilatie, waardoor een betere luchtstroombeheersing bij hoge en lage snelheden mogelijk is. Natuurlijk is de lens ook gemakkelijk te vervangen, zodat gebruikers probleemloos van lenzen kunnen wisselen en het beste zicht krijgen, ongeacht het weer.

Hoogtepunten van het seizoen

De veiligheidsmissie van POC, opgericht in 2005 in Zweden, was aanvankelijk gericht op skiracen. Het is een focus die blijft bestaan. Zijn ervaring schijnt door met zijn vers bijgewerkte ski-racehelm lijn. De meest opvallende evolutie is de integratie van Mips in veel wedstrijd modellen van POC. De race-geteste Skull-familie, inclusief de Skull Dura Comp Mips en Skull Dura X Mips, is nu voorzien van een Mips Integra rotatie-impact veiligheidssysteem. Het nieuwe systeem is naadloos geïntegreerd en vormt een cruciaal onderdeel van POC’s ‘Whole Helmet Concept™’ voor helmontwikkeling. Elk onderdeel is ontworpen om samen te werken om de hele helm te verbeteren. De FIS-goedgekeurde helmen zijn nu voorzien van innovaties als de ‘Race lock’, deflectorpanelen, pull-release oorkussens en blijven voorop lopen op het gebied van innovatieve racebescherming.

De Artic SL Mips, een andere helm die is bijgewerkt met Mips. Deze helm is ook een voorbeeld van enkele van de nieuwe seizoenskleuren met een door race geïnspireerde gradiënt van Fluorescerend Roze naar Aventurijn Geel.

Het is een colourway die in de hele skicollectie terug te vinden is. Vooral met de nieuwe FIS-goedgekeurde junior ski-racepakken. Deze pakken zijn ook voorzien van zeer duurzame stoffen en geïntegreerde schuimvulling op de armen, heupen en benen, voor meer comfort onder harde schaalbeschermers.

De vernieuwde Loft Parka in een nieuw Aventurijn geel springt in het oog, maar wat nog opmerkelijker is aan de vernieuwde, bekroonde Loft Parka is de verbeterde duurzaamheid. De vernieuwde Loft Parka is ontworpen voor ski dagen op de berg, en heeft een nieuwe 100% pre-consumer gerecyclede taffeta voering. Verder is de T Core Fill losse vezelisolatie, die veel warmte en comfort biedt, afkomstig van 100% gerecycled materiaal na consumptie. De jas behoudt zijn bescherming met een waterkolom van 10.000 mm, fluorkoolstofvrije DWR en een waterdichte ritssluiting. De Loft Parka wordt vergezeld door het opvallende en zeer veelzijdige Coalesce-jack, dat ook een gerecyclede voering en gerecyclede T Core Fill-isolatie bevat.

Een kernelement in de veiligheid is het beschermen van een zo groot mogelijk deel van het lichaam zonder de flexibiliteit en het comfort van de gebruiker te beïnvloeden. De gloednieuwe Oseus VPD-shorts zijn de belichaming van deze aanpak en zijn voorzien van flexibele dij-, heup- en staartbeenbescherming. Gemaakt met een mix van wol en polyester, de materialen die in de shorts worden gebruikt, balanceren perfect warmte en thermische regulering met prestatie-eigenschappen. Verder zijn de shorts gecertificeerd volgens EN1621-1, Level 1-normen, en dankzij het gebruik van VPD vormt het zich naar elke gebruiker met hun lichaamswarmte, wat zorgt voor een flexibele en zeer individuele pasvorm. Tijdens een val hardt de VPD direct uit bij impact om die kritieke gebieden te beschermen en kan herhaaldelijk worden gebruikt.

Voor die lange dagen op de berg, of dagen waarop het weer constant in beweging is, is het van cruciaal belang om optimaal zicht te hebben bij verschillende lichtomstandigheden. Daarom heeft POC de nieuwe Fovea en Fovea Mid Clarity Photochromic-lenzen ontwikkeld, waardoor een gebruiker zich kan concentreren op wat hem te wachten staat, in de wetenschap dat zijn zicht zal worden afgestemd op de omstandigheden.

In een reactie op de nieuwe meekleurende lenzen voegde POC-productmanager Sofie Berglund toe: “We wilden de visuele sensatie, ervaring en het vermogen van een gebruiker om op gevaar te reageren verbeteren zonder ooit de behoefte te voelen om lenzen te verwisselen, maar nog steeds op een natuurlijke en perfect uitgebalanceerde manier te zien.”

Andere seizoenshighlights

Extra hoogtepunten ter ondersteuning van het nieuwe seizoen zijn onder meer een reeks nieuwe stijlen voor junioren en volwassenen, een nieuwe racerugzak als aanvulling op de tassencollectie, en Midsize en POCito-brillen voor kinderen of volwassenen die op zoek zijn naar iets kleinere monturen.

In een commentaar op de hele nieuwe collectie zei POC’s Chief Product Officer, Oscar Huss: “Ondanks de verschillende onzekerheden in de wereld, wilden we blijven innoveren en ons concentreren op de behoeften van onze gemeenschappen. De kwaliteit van de collectie van dit seizoen, met gloednieuwe ontwerpen, updates en nog duurzamer denken, is een echt bewijs van de gedrevenheid van onze productontwikkelingsteams. Ik hoop dat het alle wintersporters zal inspireren.”

Over POC

POC, een toonaangevende fabrikant van helmen, brillen, kogelvrije vesten en kleding, heeft meer dan 70 internationale prijzen voor veiligheid, design en innovatie gewonnen. POC’s missie, opgericht in 2005 in Zweden, is om ‘levens te beschermen en de gevolgen van ongevallen voor atleten en iedereen die geïnspireerd is om dat te worden’ te verminderen. Klik hier voor meer informatie over POC.


Soul magazine is nog steeds los te bestellen in de webshop, klik hier voor de webshop. Voor meer snowboard en ski nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van