18-03-2015 - Nieuws, Wielrenblad

PREMIÈRE van de film VENTOUX

Producent KeyFilm en distributeur September Film organiseren in samenwerking met Le Tour Utrecht en het Nederlands Film Festival een feestelijke rode loper première voor de film VENTOUX. De première zal plaatsvinden op dinsdagavond 12 mei in het Beatrix Theater in Utrecht en maakt deel uit van het programma ‘100 dagen tot de Tour’. De film komt donderdag 14 mei uit in de bioscoop.

De film: VENTOUX
Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de ‘spoken’ uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Hoofdrolspelers
De hoofdrollen in VENTOUX worden gespeeld door: Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Maruschka Detmers, Martijn Lakemeier, Abbey Hoes, Alex Hendrickx, Jip van den Dool, Jonas Smulders en Bram Verrecas. Blaudzun maakte met het nummer ‘Powder Blue’ de titelsong voor de film.

VENTOUX productie
VENTOUX is geregisseerd door Nicole van Kilsdonk, die samen met Bert Wagendorp het scenario schreef. Op basis van het script schreef Bert Wagendorp de gelijknamige bestseller. De film is ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, NENA, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING) in coproductie met het Belgische Prime Time en de NTR.

Partners
VENTOUX is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, Screen Flanders, Belgische Tax Shelter, September Film en de participanten Vrienden van Ventoux.

Ventoux IT1

 

 van