22-04-2023 - Snowboarden, Nieuws

Protest Sportswear werkt samen met Nu Cycle

Het Nederlandse kledingmerk Protest Sportswear werkt samen met Nu Cycle, een op oplossingen gebaseerde afvalverwerkingsdienst. Maria Kuzma, teamrijder van Protest en partner van Nu Cycle, bracht de twee organisaties met elkaar in contact als onderdeel van de PVRE Green Challenge. Samen neutraliseren ze de jaarlijkse taille-impact van elk van de werknemers van Protest door Nu Cycle de equivalente hoeveelheid afval te laten verwijderen uit de omgevingen die het meest worden getroffen door het wereldwijde afvalprobleem.

33.000 kg afval afvoeren

Nu Cycle is een op oplossingen gebaseerde afvalcompensatieservice voor elk individu of bedrijf om hun afvalimpact te neutraliseren. Het Nu Cycle-systeem is ontworpen om afval te verwijderen van de plaatsen waar het daadwerkelijk terechtkomt, bijvoorbeeld stortplaatsen, waterwegen en de oceaan. Protest werkt, als onderdeel van de PVRE Green Challenge, samen met Nu Cycle om de jaarlijkse taille-impact van elk van hun werknemers te neutraliseren door Nu Cycle de equivalente hoeveelheid afval te laten verwijderen uit de omgevingen die het meest worden getroffen door het wereldwijde afvalprobleem . Protest zal in een jaar tijd verantwoordelijk zijn voor de afvoer en verwerking van 33.000 kg afval.

De missie van Protest is om iedereen te helpen meer te rijden en er plezier aan te beleven. Protest is er voor die mensen die het gelukkigst zijn buiten, op een golf of op een berg. Een deel van hun missie is dus om ervoor te zorgen dat ze doen wat nodig is om het milieu te beschermen. Om meer bewustzijn te creëren, heeft Protest de PVRE Green-uitdaging in het leven geroepen waarin Protest zijn eigen teamrijders vraagt na te denken over wat ze kunnen doen voor de natuurlijke omgevingen waar ze van houden. Daarnaast om mensen te stimuleren hun steentje bij te dragen aan een groenere wereld.

Voor particulieren en bedrijven

Maria Kuzma legt uit: “Dit betekent dat de ergste niet-recyclebare kunststoffen uit die natuurlijke omgevingen worden gehaald die het meest worden getroffen door het wereldwijde plasticprobleem. Zo werkt de afvalcompensatie van Nu Cycle. GEO-TM, een van de afvalconversiepartners van Nu Cycle, oogst plastic afval volgens een op de gemeenschap gericht terugkoopmodel. Dat afval wordt omgezet in hernieuwbare brandstof die gebruikt kan worden als lokaal alternatief voor dure of geïmporteerde traditionele brandstof. GEO-TM verwijdert niet alleen kunststoffen uit het milieu, ze zetten het ook om in een waardevol product dat de lokale bevolking kan gebruiken. Van noodgeneratoren, koken, transport en de lijst gaat maar door.”

Meer over dit project wordt hier uitgelegd. Nu Cycle is een op oplossingen gebaseerde afvalcompensatieservice voor elk individu of bedrijf om hun afvalimpact te neutraliseren. Laten we onze krachten bundelen en samen met Protest een grotere impact maken, word zelf Nu Cycler.


Voor meer nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Soul en volg ons op Facebook en Instagram!

 van