08-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Review: Muc-Off Athlete Performance pack

We kennen Muc Off natuurlijk met name van de grote roze flessen die je fiets helpen onderhouden, maar daarnaast hebben ze ook producten die JOU onderhouden. Wij hebben deze lijn mogen testen, met daarin tubes met veelzeggende namen als Luxury Warm Up Cream, Explosive Power, Muscle Recovery Balm en Ultra Endurance Cream. Allemaal crèmes die je benen voor, tijdens en na de rit verzorgen.

Te beginnen bij de Warm Up Cream. Dit doet inderdaad wat het zegt, als je het spul op je benen smeert, voel je een soort prikkeling, het gevoel dat je normaal gesproken pas na een kwartiertje rijden hebt.

Dan de Explosive Power en Ultra Endurance Cream. De verpakking spreek onder andere over Taurine-aminozuren welke direct geabsorbeerd worden door je benen, spieren en bloedsomloop. Taurine… da’s toch van de Red Bull? Na dit te hebben opgesmeerd moeten we eerlijk zeggen dat we er niet zoveel van merkten. Tuurlijk, het voelt lekker op je benen, maar we hadden niet het idee dat we extra lang of extra hard gingen. We hebben het afgewisseld, om de dag wel en niet gebruiken en zelf op slechts een been gesmeerd om het verschil te merken. Naast het verzorgende gevoel (onze beentjes waren nooit eerder zo zacht) is de performance niet echt opgemerkt, maar dit kan ook aan ons fysieke gestel liggen.

De Recovery Cream beviel wel goed. Het ruikt lekker, smeert makkelijk weg en het geeft je benen in elk geval het gevoel dat ze een beloning hebben gekregen na het fietsen. Verwacht geen wonderen van deze crèmes, het zijn fijne verwenproducten voor je benen en beschermen je huid in deze barre tijden, maar voor de Explosive Power zul je toch echt zelf moeten zorgen.

Ultra Endurance €29,95
Warm Up Cream € 19,95
Explosive Power € 29,95
Recovery Balm € 29,95
Meer info: www.muc-off.com

 van