30-10-2013 - Mountainbiken, Nieuws

RABO Veldtoertocht op 2 november in Nunspeet

Zaterdag 2 november 2013 zullen mountainbikers zich volledig kunnen uitleven in de bossen rondom Nunspeet. TC De Volharding organiseert dan namelijk de RABO Veldtoertocht. Tijdens deze twee-sterrentocht, die bekend staat om de mooie routes en goede verzorging, kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende uitdagende routes voor elk niveau. De routes van 30, 50 en ook de zware marathontocht van 70 kilometer, voeren de deelnemers door het bosrijke gebied van de gemeente Heerde met uitzichten op de schitterende heidevelden.

Met dank aan de natuurbeheerders van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Gemeente Nunspeet en Willemsbos is het een schitterend, landschappelijk zeer afwisselend, parcours, dat het nodige van de deelnemers zal vergen. Je komt over interessante technische stukken met veel single tracks, maar er zitten ook bredere en snellere zandpaden en karrensporen in de route. De route is bijna 100% onverhard en gaat door bos en heidevelden. En hoewel we rond Nunspeet toch echt geen bergen hebben, zit er wel het nodige hoogteverschil in de route, waarop je je zeker even stuk kan bijten als je het gemiddelde hoog probeert te houden.

Kijk voor meer informatie over de RABO Veldtoertocht even op de site van TC De Volharding, waar ook verdere details over inschrijving te vinden zijn. Natuurlijk kan je ook snel even de promo voor 2013 bekijken voor een impressie van het evenement.

[youtube id=”sNhKI9uisCM”]

 van