21-07-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Hope R4 en R8

‘Als je de R8 op je stuur monteert in combinatie met de R4+ op je helm, zal je single handed meer licht dan daglicht creëren’, aldus de mail van Hope als antwoord op de vraag wat hun krachtigste oplossing voor het donker is. Want we rijden al een aantal jaar met plezier de donkere winteravonden door, maar zijn inmiddels wat kritischer geworden, we rijden immers bijna vier tot vijf maanden per jaar met verlichting, dan mag het ook wel lekker rijden.

Zoals we van Hope gewend zijn straalt de kwaliteit en vakmanschap ervan af, overal is over nagedacht. Genoeg snoertjes om alles op welke setting dan ook te monteren, inclusief de accu. Zo ook de stuurmontage: je klikt de lamp er eenvoudig af zonder dat je de ring hoeft te verwijderen. Het systeem heeft verder wat speling, positief dan, waardoor bij harde druk de lamp wat kan wijken en weer terug kan schieten in de originele positie. Dit maakt de bestendigheid tegen een crash net wat groter.

Dan de verlichting zelf, ze hebben niet overdreven. De R8 geeft zo’n enorme bak met licht dat je werkelijk het idee hebt overdag te rijden. Het licht is trouwens in te stellen wat betreft felheid. In combinatie met de R4+ op de helm is het gewoonweg perfectie, we kunnen niet anders zeggen. Het licht straalt mooi breed uit en door het helmlicht zien we ook meer dan genoeg als we de bochten indraaien. En heel eerlijk: je hebt eigenlijk niet eens de R8 en R4+ beide nodig. We hebben de lampen ook onafhankelijk van elkaar getest en met beide kun je prima uit de voeten. Maar de combinatie, wauw!

Voor iedereen die met grote regelmaat in het donker op de trails rijdt is dit echt een mooi cadeau. Uiteraard heeft al dit moois een prijs, het handwerk van Hope moet je leren waarderen en is als een mooie fles whiskey. Met als enige verschil dat je een Hope zelf weer kan vullen.

Prijs: € 300 en € 380
www.hopetech.com

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van