01-03-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Ridley lanceert budgetvriendelijke Noah en Helium

Heb je altijd gedroomd van een aerodynamische racer zoals Caleb Ewan, of een lichtgewicht performance bike zoals Tim Wellens? Is de kostprijs van zo’n topmodel echter te hoog gegrepen? Dan heeft Ridley goed nieuws voor jou!

Vandaag lanceert de Belgische fietsenfabrikant de Noah en Helium op Essential niveau. Voorheen waren de Noah Fast en Helium SLX enkel beschikbaar in de Ridley Elite Series, met andere woorden, enkel beschikbaar in exact dezelfde uitvoering als gebruikt door de profs van Lotto-Soudal . Ridley ontwerpt zijn fietsen zoals profs zich minutieus voorbereiden op een wedstrijd: elk detail moet juist zijn. Het gewicht zo laag mogelijk, de rijkwaliteiten optimaal en de stijfheid perfect. Dat is de Elite Series in een notendop.

De Essential Series, waar de nieuwe Noah en Helium deel van uitmaken, perfectioneren twee van de drie elementen. Net zoals de Elite Series staan de rijkwaliteiten en de stijfheid centraal. Door een aangepast carbon lay-up wegen de fietsen net iets meer.

Het doel van de Essential Series is om de technologie en rijeigenschappen waarvan onze toprenners gebruik maken, binnen het bereik te brengen van een grotere groep liefhebbers en enthousiastelingen. Je krijgt de mogelijkheid om dezelfde stijfheid en snelheid te ervaren als Caleb Ewan op zijn Noah Fast tijdens een massasprint, maar met een paar gram meer.

De Noah en Helium worden daarom toegevoegd aan de range. Op het eerste zicht zal je geen verschil merken tussen de 2 modellen.

De Noah heeft, net zoals de Noah Fast, aero kenmerken zoals de F-Surface Plus, F-Steerer, FWings, F-tubing en een eigen geïntegreerd aero stuur. Deze nieuwe Noah snijdt even snel door de wind als als de top versies.

De Helium heeft, net zoals de Helium SLX, de traditionele ronde buizenvorm, de F-Steerer (waardoor alle kabels geïntegreerd zijn) en de smalle staande achtervork. Dit alles is erop gericht om de perfecte balans te zoeken tussen gewicht en stijfheid. Het nieuwe Helium frame weegt minder dan 1000 gram.

Beide modellen zullen ook beschikbaar zijn in de Ridley Configurator waar je zelf nog design, kleuren of specificaties kan aanpassen om je eigen, unieke droomfiets te realiseren!

Noah Disc

Noah Disc
XXS – XS – S – M – L – XL
  • Prijs Noah Disc: de Noah Disc start vanaf €3699,-

Helium Disc

Helium Disc
XXS – XS – S – M – L – XL
  • Prijs Helium Disc: de Helium Disc start op €3199,-

Voor meer informatie over de launch, Ridley en nog veel meer bekijk de website van Ridley, klik hier voor de website. Meer informatie over alle onderdelen en de Noah Disc zelf? Klik hier. Voor verdere informatie over de onderdelen en de Helium disc zelf klik hier.


Meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines? Kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram! Losse uitgaven van Wielrenblad zijn ook los te bestellen in onze webshop, klik hier voor de webshop.

 van