24-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Rondo presenteert the RUUT

Na twee jaar hard werken en vele liters koffie verder, presenteert Rondo een revolutionaire manier van rijden; new-school drop bar riding. Het bedrijf slaapt, denkt en leeft op twee wielen. De term ‘kilometervreter’ is geen onbekend begrip en het maken van fietsen zit diep genesteld in het DNA van alle werknemers.

De makers van NS Bikes behoren tevens tot de oprichters van Rondo. Met ruim vijftien jaar aan ervaring in het maken van fietsen besloot de organisatie zich te begeven in de wondere wereld van drop-bar bikes. Hedendaags heeft de markt de neiging om de meest simplistische features zo gecompliceerd mogelijk te maken, maar de jongens van Rondo zijn terug gegaan naar de basics met een vleugje creativiteit.

Het innovatieve zit hem in het aanpassingsvermogen. Kijkend naar de afbeeldingen word je waarschijnlijkheid niet heel veel wijzer waar je dit kan doen. Aan het frame althans is niks af te lezen. Het aanpasbare deel zit hem namelijk in de as van de voorvork. De as kan je in hoogte verplaatsen, waarmee je het rijgedrag en karakter van de fiets kan veranderen. Jij hebt dus zelf de keuze hoe je wilt rijden en onder welke eigenschappen je dit wilt doen.

NS Bikes is een gevestigde naam binnen de mountainbike scene, dus besloot men een kijkje te nemen naar de traditionele racefiets, sloop hier nu alle conventionele onderdelen vanaf, voeg ‘out of the box’ denken toe en je krijgt een 100% purpose-built all-road fiets. Naast de vernieuwde technologie heeft Rondo er ook voor gezorgd dat de fiets een totaal ander uiterlijk heeft gekregen. Dankzij de TwinTip vork kan je gemakkelijk de geometrie aanpassen tussen “racing” en “endurance”.

De Ruut komt in drie verschillende uitvoeringen, maar beschikken allemaal over dezelfde voorvork. Zo komt er een carbon versie (CF1) en een goedkopere versie van carbon (CF2). Verder brengt Rondo ook nog een Ruut gemaakt van staal en aluminium. In volgorde kosten deze uitvoeringen respectievelijk; € 3.700 (CF1), € 2.300,- (Staal) en de alu gaat € 1.900,- kosten.

Voor meer informatie over the Ruut klik je hier.

 van