11-04-2024 - Snowboarden, Leesvoer, Skiën, Leesvoer

SCOTT SPORTS: ALLES WAT JE NODIG HEBT

Scott weet heel goed wat we nodig hebben. Ze staan misschien bekend om hun eyewear en fietsen, maar hebben een enorme indrukwekkende en brede collectie voor alle skiërs, motorrijders, fietsers en hardlopers onder ons. Helmen, schoenen, rugzakken: een klik op de website en je vindt alles wat je zoekt.


Amplify your vision

Wat moet je doen om de Freeride World Champion te worden? Juist. Lijnen die anderen niet voor ogen hebben, spotten, vinden en rijden. De Scott Amplifier lenstechnologie gaf Valentin Rainer clear sight op de winnende lijn. Hij reed hem vol overgave, spotte en overwon elk obstakel en daalde vol vertrouwen af naar wat hij voor zich zag: de finish. En daarmee ook de wereldtitel.

Dat Scott voorop staat met hun technologieën als het aankomt op eyewear is een feit. Dat het zo ver gaat dat je nu met één lens in alle weersomstandigheden goed zicht hebt, hadden we alleen nog maar gedroomd. Scotts Amplifier lenstechnologie is een product van vele jaren onderzoek, produceren en testen totdat het eindresultaat op alle vlakken 100% positieve feedback scoorde. De technologie is een hoogstandje. Kortom, niet per se simpel gezegd komt het op het volgende neer: de technologie maakt gebruik van een unieke lichttransmissiecurve om de overdracht van de meest belangrijke lichtgolven voor het menselijke oog te optimaliseren. Dat zorgt ervoor dat je onder alle omstandigheden beter en dus meer kunt zien. De saturatie, kleurdefinitie en het contrast tussen onderlinge objecten – bijvoorbeeld objecten op de piste maar ook objecten op grotere afstand in het landschap – wordt op die manier vele malen scherper. Kortom, zo wordt zinvol licht door de lens heen gefilterd – dat is wat je ziet – en zinloze lichtgolven blijven buiten bereik. Specifieke golflengten van licht versterkt die door de lens in het oog gaan om het contrast en de helderheid te optimaliseren. Zo versterk je het zicht en zie je details die je anders met het blote oog niet zou zien.

SCOTT PATROL E2 LAWINERUGZAK

Scott was het eerste merk – in 2018 – dat de elektronische lawinesystemen van Alpride integreerde in hun rugzakken. Nu komt Scott met een meer dan waardige opvolger die weliswaar de bekende en populaire kenmerken van het vorige model heeft, maar op het gebied van veiligheid een sprong vooruit heeft gemaakt. En die opvolger is nét bekroond met een ISPO award.

De SCOTT Patrol E2 is een ultra moderne lawinerugzak waarin het nieuwste Alpride E2 systeem is geïntegreerd. En die is met een USB-kabel op te laden. De batterijlevel wordt ook automatisch gecontroleerd wanneer het actief is. Er is zelfs een Lcd-display toegevoegd. En wil je de cartridge vervangen of bijvullen? Dat kan kosteloos. Dankzij de Cordura® Ripstop-stof is de tas een stuk duurzamer. Het elektronische veiligheidssysteem is kleiner en lichter dan zijn voorganger, wat betekent dat je meer ruimte hebt in de tas zelf. En waar je ook heen gaat, de tas levert geen reisbeperkingen op en kan gewoon mee met het vliegtuig.


Meer lezen?

Dit artikel komt uit SOUL Magazine #6 2023. Kijk voor meer artikelen of meer nieuws en reviews, leesvoer en andere magazine op SOUL Magazine. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan hier en word abonnee van het SOUL Magazine en volg ons op Facebook en Instagram.

 van