16-04-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Selle Italia lanceert twee nieuwe zadels: Flite Boost en WATT

Selle Italia, één van de meest bekende zadelfabrikanten van Italië, zit ook in deze tijd niet stil en lanceert maar liefst twee nieuwe zadels. De zadels zijn beide ontworpen voor het leveren van topprestaties, maar bieden tegelijkertijd ook extra comfort. De Selle Italia Flite Boost is de nieuwste versie van de al beroemde Flite, dat al 30 jaar lang samen met topatleten overwinning na overwinning behaalt. De nieuwe WATT is het resultaat van jarenlang testen en is ontworpen voor en door de meest veeleisende triatleten.

Selle Italia Flite Boost: korter en compacter

De Selle Italia Flite is al jarenlang een beroemdheid in de wielrenwereld bij zowel amateur- als beroepswielrenners. Na dertig jaar komt Selle Italia met een vernieuwde variant: de Flite Boost. Het zadel is volledig in Italië geproduceerd en heeft tijdens het Wereldkampioenschap Veldrijden 2020 al laten zien wat het kan op de fiets van winnaar Mathieu Van der Poel. Hoge prestaties, laag gewicht en comfort staan bij de Flite Boost centraal.

De Flite Boost heeft een korte en compacte vorm, een lengte van 248 millimeter en dezelfde traditionele “T”-vorm die je bij alle Flites terugziet. De compacte en aerodynamische vorm is compleet gericht op het behalen van de beste prestaties en biedt nu nog meer comfort dan de originele Flite.

Er zijn zes uitvoeringen van de Selle Italia Flite Boost: de Kit Carbon, TI316 en TM, met of zonder uitsparing (Superflow). De zadels zijn daarnaast ook ultralicht; de Kit Carbon Superflow (S3) weegt slechts 157 gram.

WATT: voor en door triatleten

De nieuwe WATT is het allernieuwste triathlonzadel in het assortiment van Selle Italia. Het innovatieve zadel is ontworpen samen met de tweevoudig wereldkampioen IRONMAN® Patrick Lange en met de professionals van het BMC-Vifit Triathlon Team. Watt voldoet hierdoor perfect aan de behoeften van de meest veeleisende triatleten en garandeert, naast een hogere efficiëntie, ook meer comfort en een optimale zitpositie.

De rails van het nieuwe triathlonzadel is 10 millimeter langer dan de traditionele zadels: dit maakt een nauwkeurigere afstelling mogelijk voor de sprintpositie. De neus van het zadel is 50 mm breder voor extra stabiliteit en een efficiëntere trapbeweging. Ook is het ideale zitpunt verder naar achter verplaatst voor een verhoogd comfort tijdens de sprintfase.

De WATT wordt gekenmerkt door een vernieuwde vorm, beschikbaar in twee versies. De Watt Kit Carbon Superflow met carbon rails is vooral gericht op maximale prestaties. De Watt Gel Superflow zorgt met behulp van een gellaag aan de voorzijde van de padding voor extra comfort. Beide zadels zijn voorzien van de Superflow-technologie en zijn beschikbaar in één enkele maat (U3). De Kit Carbonio Superflow weegt slechts 200 gram, de Watt Gel Superflow weegt 235 gram.

Meer weten over de zadels van Selle Italia? Klik hier


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van