05-12-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Selle San Marco ook slachtoffer miljoenenroof

Het afgelopen weekend werd er bij de wielerploeg Lampre-Merida in totaal 111 fietsen en frames gestolen uit het magazijn van het team. De totale waarde van de buit bedroeg volgens de ploeg ruim 1 miljoen euro.

Nu is gebleken dat inbrekers opnieuw hard toegeslagen hebben in het wielrennen, ditmaal is Selle San Marco het slachtoffer. De fabrikant van zadels laat weten dat uit het magazijn in Rossano Veneto voor zeker een miljoen euro aan zadels ontvreemd is. Het gaat volgens een woordvoerder om 6.000 gestolen zadels, die klaar stonden om naar dealers te worden verstuurd. Het gaat veelal om topmodellen zoals het 2014 model Aspide Superleggera en de Carbon FX modellen met carbon rails.

De Italiaanse politie sluit niet uit dat de zadels inmiddels naar het buitenland zijn getransporteerd. Toch zijn ze volgens rechercheurs moeilijk te verkopen vanwege een garantie hologram en een serienummer, die beiden onder het zadel zijn aangebracht. Volgens Selle San Marco zal de levering van bestelde zadels door de roof vertraging oplopen. Veel zadels zullen waarschijnlijk opnieuw gemaakt moeten worden.

 van