21-10-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Shimano AM7 Review

Waar kijken we naar? 

De Shimano AM7 is een flatpedal-schoen van Shimano. 

Waarom is dit tof? 

Deze lage flatpedal-schoen is voorzien van een neopreen kraag bij de enkel om rotzooi als steentjes buiten te houden. De vetersluiting zorgt voor de pasvorm en wordt afgedekt door een klittenbandsluiting. De tenen worden beschermd door de stevige neus, mesh panelen aan beide zijdes van de schoen zorgen voor ventilatie. De zool heeft een waarde 6 qua stijfheid, wat een beetje tussen DH en XC in valt. De Shimano AM7is er zowel voor dames als voor heren. 

Wat vonden wij van de Shimano AM7? 

De fit van de Shimano AM7 is als een ingelopen sneaker: fijn dus. De no-nonsense vetersluiting blijft altijd werken en de bovenste klittenbandsluiting doet tevens dienst als veter-vasthouder. Hoewel het binnenwerk als een gympie aanvoelt is de zool steviger en stijf genoeg om flink wat kracht over te brengen op de pedalen en het ook goed vol te houden op langere ritten. Dat gezegd hebbende, dit is geen schoen voor de sneller XC-boys en -girls, die hebben waarschijnlijk liever een stijvere zool (en SPD’s). Stukken hiken is goed te doen, de voorvoet buigt mooi mee en de Michelin-zool zorgt voor grip. De schoenen weten het water prima af te stoten, hoewel een echte plens water wel door de mesh panelen klotst. De Shimano AM7’s drogen overigens vrij snel weer op. Ten slotte, we houden van het opvallende design en dito kleurtjes. 

Voor wie is het? 

Trailrijders die een alleskunner zoeken en dames die een specifieke smallere fit zoeken. 

Prijs € 129,99 
Shimano.com


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van