27-11-2015 - Nieuws, Wielrenblad

SHIMANO EN TEAM SKY VERLENGEN PARTNERSHIP MET TWEE JAAR

Shimano kondigt aan dat de samenwerking met het Tour de France winnend team met twee jaar wordt verlengd.

De winnaars van de afgelopen Ronde van Frankrijk gaan ook de komende twee seizoenen rijden met de Shimano Dura-Ace groepset, daarnaast zal het team gebruik gaan maken van PRO Vibe compontenten.

Bovendien zal Team Sky samenwerken met Shimano’s engineering teams om samen nieuwe producten te creëren, met als doel om de ontwikkeling van de wielercomponenten en technologieën naar een nog hoger niveau te tillen. De daaruit voorvloeiende innovaties worden vervolgens doorgevoerd door het hele Shimano assortiment zodat fietsers van alle niveaus kunnen profiteren van deze samenwerking.

Shimano steunt Team Sky vanaf de oprichting van het team in 2009. Sinds die tijd heeft Team Sky verbluffende resultaten behaald waaronder drie Tour de France overwinningen en twee WK zeges.

Met geavanceerde aërodynamische ontwerpen, bewezen lichtgewicht carbon constructies en de integratie van Di2 elektronische schakelapparatuur breng Shimano met Dura-Ace en de PRO Vibe onderdelen de meest technologisch geavanceerde fietsonderdelen op de markt, waardoor de renners het best uit hun maximale vermogen kunnen halen.

Carsten Jeppesen, technisch directeur Team Sky, over de samenwerking: “Shimano is gewoon een fantastisch onderdelenmerk om mee te werken. Van het super nauwkeurige schakelen van de Dura-Ace groepen tot de wielen en remmen – de componenten zijn prachtig over de hele linie. Ik ben ongelooflijk verheugd dat onze renners ook in 2016 met Shimano rijden.

“Shimano vertoont veel overeenkomsten met Team Sky – prestaties, technische expertise en technologische innovatie zijn kernwoorden voor beide organisaties – het is daarom een enorm voordeel om te mogen werken met hun product development team.

Shimano Europe Marketing Director Richard Keeskamp: “Team Sky’s is professioneel opgezet en hun geweldige prestaties en manier van werken komen overeen met de manier waarop wij functioneren.

“Het team biedt ons één van de zwaarste kwaliteit praktijktesten van Shimano Dura-Ace en PRO componenten, waardoor we onze producten voortdurend kunnen verbeteren. Producten zoals het PRO drie-spaaks wiel is een prachtig voorbeeld van onze partnership op productontwikkelingsniveau. We zijn verheugd om deze co-creatie relatie voort te zetten. Het is niet voor niets dat we dit team al acht jaar steunen”.

Meer informatie over Shimano’s sponsoring vind je hier.

Meer informatie over de pro onderdelen vind je hier.

 van