06-04-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Shokz OpenRun Pro – Review

Shokz openrun pro

Shokz (voorheen AfterShokz) introduceerde onlangs de OpenRun Pro. Laat je niet misleiden door het woord ‘run’, want de voordelen van open oor-koptelefoons zijn op de fiets net zo groot als tijdens hardlopen: je bent meer verbonden met je omgeving en kunt veiliger deelnemen aan het verkeer. Hoe het werkt: de beide helften van de Shokz openrun pro zijn verbonden door een titanium boog, die zorgt dat beide zijden met precies de juiste druk tegen het stukje bot vlak voor je oren drukken. Zodoende worden de geluidstrillingen door het bot rechtstreeks naar je gehoororgaan getransporteerd. Aangezien je gehoorgang niet wordt afgesloten kunnen je oren gewoon hun normale ding doen. Ten opzichte van voorgaande modellen heeft de Open-Run Pro een aanzienlijk verbeterde basweergave, zodat muziek een stuk steviger klinkt dan voorheen. De weergave blijft wat nadruk leggen op de middentonen, maar daar krijg je een boel veiligheid en praktische bruikbaarheid voor terug. Bovendien bestaat spraak voornamelijk uit middentonen, ook podcasts zijn prima verstaanbaar.

Opvallend is dat het geluid weinig last heeft van rijwind, waarschijnlijk omdat de trillingen zich niet via de lucht bewegen. Een andere noviteit is de snellaadfunctie: na vijf minuten laden is de Shokz OpenRun Pro klaar voor anderhalf uur muzikale trainingsbegeleiding, na anderhalf laden zelfs tien uur. Tevens is de (micro-)USB(-C) aansluiting vervangen door eentje met een magnetische connector. Die werkt warempel net zo prettig als die van het merk met het appeltje (mits je het kabeltje bij je hebt). De microfoon met noise-cancelling heeft wat moeite met rijwind, maar tijdens binnenshuis (video)bellen is de verstaanbaarheid dik in orde. Het draagcomfort van de Shokz OpenRun Pro is uitstekend, dankzij het lage gewicht voel je hem nauwelijks zitten. Daardoor gebruikten we hem in de praktijk voor veel meer dan alleen trainen. Voor alles, eigenlijk.

Prijs: € 189,95

Klik hier voor meer informatie over Shokz OpenRun Pro!


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je nu bestellen in de Soul Webshop en deze vanaf eind maart kopen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Wielrenblad #1 2022 is ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Wielrenblad, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van