Alpsoluut Amsterdam

Alpsoluut is de wintersportwinkel en wielerwinkel welke is gestart vanuit passie voor de ski- en wielersport. De juiste materialen zijn belangrijk voor een geslaagde wintersport. Dit geldt ook voor het wielrennen en mountainbiken. Kernwoorden voor onze speciaalzaak zijn advies, aandacht, kwaliteit en bereikbaarheid. Wij verzorgen ook graag het onderhoud aan uw wintersport- en wielermateriaal. Onderhoud is een vak apart en daarom werken wij per discipline met goede en betrouwbare vakbedrijven.

Eigenaren Irma en Richard hebben elkaar ontmoet op de skilerarenopleiding. Sindsdien hebben ze samen veel ski- en wielertrips gemaakt in de Alpen. De Alpen hebben dan ook een speciale betekenis. Wij denken als eerste aan ontspanning, inspanning en vrij zijn. Gaandeweg is het plan ontstaan om een Ski, Bike & Bite te starten. Op de website van Alpsoluut vindt U een klein assortiment. Kom naar de winkel voor het complete assortiment en gratis advies. Zowel tijdens als na onze openingstijden kunt U een afspraak maken. Zo kunnen we U nog beter van dienst zijn. Graag ontvangen wij U in onze winkel, ook wanneer het U uitkomt.

BIKEFITTING

Een racefiets en mountainbike is een persoonlijk verhaal. Zoals bij elk verkoopadvies beginnen we met de klant als startpunt. Wat zijn de wensen, wat is het doel en wat zijn de lichaamsafmetingen.
Om tot de juiste keuze en afstelling van de fiets te komen hebben we diverse meetsystemen en producten samengevoegd tot een compleet concept. Het Selle Italia zadelmeetsysteem meet onder andere de lenigheid van de fietser. Deze uitkomst is van grote invloed op de uiteindelijke afstelling van de fiets. De uitkomst van de lenigheidsmeting gebruiken we als input voor het Cyclefit bikefitting programma. Daarnaast worden de specifieke lichaamsmaten en fietswensen ingevoerd. Als uitkomst komt er een goed persoonlijk advies voor keuze van de fiets, framemaat en afstelling van zadel en stuur, etc. Bikefitting verhoogt het fietsplezier en de prestaties. Alpsoluut verzorgt Bikefittings voor zowel nieuwe als bestaande fietsen.Voor de pedalen maken we gebruik van Bikefit. Voor de stand van de voeten kunnen we een meting verzorgen en een oplossing bieden. Voor de diagnose van beenlengte verschil bent u aangewezen op een medicus. Daar waar beenlengte verschil medisch is vastgelegd hebben wij oplossingen voor Shimano en look pedalen. De website van Odlo.

EVENTS

Alpsoluut organiseert ook hele gave evenementen. Zo hebben zij oude tijden laten herleven door de legendarische fietstocht van wielervereniging ASC Olympia uit 1992 naar de Olympische Spelen te fietsen. Nadat duidelijk was geworden dat niet Amsterdam maar Barcelona de Olympische Spelen van 1992 ging organiseren, is direct het plan gekomen om de vlag symbolisch naar Barcelona te brengen. 33 Toppers hebben in 8 dagen de vlag vanaf het Rembrandtplein naar Barcelona gebracht, zoals je in dit artikel terug kunt lezen.

CONTACTGEGEVENS

 • EMMY ANDRIESSESTRAAT 238
 • 1087 ML Amsterdam (IJburg)
 • T: 020 – 4129880
 • E: info@alpsoluut.nl

OPENINGSTIJDEN

 • Maandag    GESLOTEN
 • Dinsdag      10.00 – 19.00
 • Woensdag  10.00 – 19.00
 • Donderdag  10.00 – 19.00
 • Vrijdag        10.00 – 19.00
 • Zaterdag     10.00 – 17.00
 • Zondag       GESLOTEN

VOLG ALPSOLUUT