Sigma ROX 12.0 fietscomputer review

Het Duitse Sigma maakt al jaren degelijke kilometertellers, maar in 2018 brak het met die lijn en voegde daar de Sigma ROX 12.0 aan toe: een alleskunner die op alle vlakken concurreert met het selecte clubje merken in het topsegment van hightech GPS-boordcomputers, lees hier meer over de Sigma ROX 12.0.

Sigma ROX 12.0 Tom Dumolin

De op Android gebaseerde Sigma ROX 12.0 biedt een groot scala aan functies: full-colour touchscreen met GPS, turn-by-turn-navigatie, backlight, ANT+ en Bluetooth Smart. De touchscreen-navigatie (middels swipen) en de menu-opbouw zijn overzichtelijk en inclusief integratie van Strava Live Segments. Het uploaden van je ritten gaat automatisch via wifi in de Sigma Data Cloud. Het is een functionele interface. De navigatie is intuïtief met een handige automatische re-routing. Om resterende critici de mond te snoeren zit er een montage voor een GoPro bij, en standaard geïnstalleerde kaarten van Europa (de overige continenten zijn gratis te downloaden).

De uitstraling van de Sigma ROX 12.0 is zoals je van Sigma kunt verwachten, strak en functioneel. Het is daarmee onderscheidend maar misschien niet voor iedereen even aantrekkelijk. Qua grafische interface blijft Sigma ROX 12.0 iets achter bij zijn concurrenten, maar dit hindert in het dagelijkse gebruik niet. De kleur van de behuizing kan naar smaak gepersonaliseerd worden met verschillende after-market cases. Verder is er (nog) geen integratie voor notificaties van je telefoon, maar er komen regelmatig firmware updates uit.

Sigma_ROX12_Mountainbike_3

De Sigma ROX 12.0 voldoet qua prijs, compatibiliteit, navigatie en gebruikersgemak aan de standaard en is vergelijkbaar met zijn concurrenten in dit segment. Een compleet uitgeruste duizendpoot, deze Sigma ROX 12.0, voor de fanatieke wielrenner die nauwkeurig en flexibel zijn prestaties en progressie bij wil houden.

Bekijk hieronder wat Sigma zelf zegt over de Sigma ROX 12.0

En de officiële product-launch teaser:

 

 van