30-09-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized introduceert de compleet vernieuwde Chisel

De nieuwe Specialized Chisel is gecreëerd aan de hand van 40 jaar ervaring in cross country racen. De Chisel is een rasechte XC race machine die je met gemak het hoofd biedt aan meest uitdagende beklimmingen en de meest technische trails! Het aluminium frame van deze Specialized Chisel bewijst dat carbon niet de enige weg is naar de top.

Racing gewicht

Het is welbekend dat een XC race wordt gewonnen of verloren op de beklimmingen. Om die reden heeft Specialized gezorgd dat de nieuwste Chisel wordt gemaakt van het lichtste aluminium. En met licht bedoelt Specialized ook écht licht. Met de D’Aluisio Smartweld Technologie (DWS) en het M5 aluminium stelt de Chisel je in de mogelijkheid om snel en efficiënt te accelereren en te klimmen.

Gemaakt om te winnen

Aluminium was niet voor iedereen, met de nieuwe Chisel zal dat veranderen. Met de DWS-technologie en de buisvormen van de Specialized Chisel is het gebruik van deze XC bike gebalanceerd. Horizontaal is de fiets super stijf, wat zorgt voor een efficiënte krachtoverbrenging tijdens het accelereren. Verticaal zorgt de frametechnologie voor extra comfort. Met als resultaat: go harder, for longer!

Klaar voor het echte werk

Elk seizoen worden de cross country parcours technischer. Daarom heeft Specialized de trail-temmende Epic Hardtail geometrie overgebracht naar de Chisel. Het resultaat is een zekere fietservaring. De fiets is bewegelijk en heeft een enorme downhill stabiliteit. Dit allemaal wordt gerealiseerd zonder dat het ten koste gaat van de klim- en stuurkwaliteiten van de Chisel. Dit is een winnende combinatie die je niet zomaar ergens anders tegenkomt.

Beschikbaarheid en prijzen

  • Chisel Comp – €1.799,-
  • Chisel Base – €1.499,-
  • Chisel Frame – €899,-

Voor meer informatie over de compleet vernieuwde Chisel kan je terecht op de website van Specialized.


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van