Specialized Rime 2.0 vs Recon 3.0 Review

Specialized heeft de laatste tijd veel nieuwe SPD-schoenen uitgebracht en aangezien wij altijd op zoek zijn naar de ideale gravelschoen, hebben we twee paar aan de tand gevoeld die ons interessant leken.

Rime 2.0

Allereerst de Rime 2.0, oorspronkelijk ontworpen voor Alpien mountainbiken, waar een hike a bike meer regel dan uitzondering is. Tijdens het fietsen merk je dat meteen: de zool geeft behoorlijk mee, waardoor de krachtoverdracht behoorlijk sub-optimaal is, zeker als je uit het zadel komt. Aangezien deze schoenen heerlijk lopen, voelen ze meer als een wandelschoen met fietsfunctie dan andersom.

Recon 3.0

Dan de Recon 3.0. De Recon-reeks is behalve op MTB tevens gericht op gravel. Dat is met name zichtbaar aan de zool, die heeft meer profiel dan traditionele MTB-schoenen. Bovendien staan ze je voet, middels een glasvezel insert, toe een afrolbeweging te maken, Stride Technology noemen ze dat. En het werkt! Deze 3.0 is erg efficiënt qua krachtoverdracht, maar loopt aanmerkelijk makkelijker dan de S-Works Recon, die deze techniek niet heeft. Desondanks hebben we de zool tijdens het trappen niet op flex kunnen betrappen. De zool van de Recon 1.0 en 2.0 is nog wat meer op loopcomfort gericht, maar niet in de mate zoals bij de Rime-serie het geval is. Beide series zijn gemaakt om na een rivier-doorwading (of gewoon na een regenbui) supersnel te drogen, wat in de praktijk erg praktisch bleek.

Conclusie

De conclusie van deze minitest? De Rime 2.0 lijkt ons vooral geschikt voor een bikepackingtrip waarop je net zo prettig wil kunnen (berg)wandelen als fietsen. De Recon 3.0 is perfect als je vooral prestaties verlangt en een stukje hike a bike zo af en toe voor lief neemt. Maar de ideale gravelschoen, dat lijkt ons de Recon 2.0, in stemmig donkergroen. Op papier dan, want die hebben we nog niet getest.

Rime 2.0: € 159,90
Recon 3.0: € 219,90


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van