11-12-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Specialized Veldrit ‘s-Heerenberg 2019

Zondag 6 januari kun je meedoen met een Nationale Cyclocross wedstrijd die georganiseerd wordt door Specialized. De start van de Specialized Veldrit ‘s-Heerenberg voor basisleden is om 10:00 uur en de wedstrijd duurt ongeveer 30 minuten. Deelname aan de wedstrijd is alleen mogelijk voor renners die geen KNWU-licentie hebben. Het is alleen mogelijk om deel te nemen met een goed werkende en remmende crossfiets of mountainbike. Het dragen van een valhelm is trouwens ook verplicht. Voorinschrijving is mogelijk door dit formulier in te vullen. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk, vanaf 9:00 uur tot 9:45. De organisatie vraagt om een bijdrage van €5,-, contant te voldoen bij het afhalen van het startnummer. 

Het eerste weekend van 2019 belooft sowieso direct een mooi fietsweekend te worden. Zaterdagavond 5 januari organiseert Specialized in samenwerking met Natuurmonumenten de MTB-Nightride Montferland. Zondag 6 januari kun je vervolgens dus ook meedoen met een Nationale Cyclocross wedstrijd die georganiseerd wordt door Specialized. Beide evenementen starten in ’s Heerenberg en bieden de mogelijkheid een kijkje te nemen in de keuken bij Specialized met o.a. georganiseerde rondleidingen.

Met je deelname aan de MTB-Nightride Montferland steun je de natuur in natuurgebied Montferland. Van het inschrijfgeld komt minimaal 15 euro per deelnemer ten goede aan de natuur. De inkomsten worden besteed aan het bevorderen van wilde bloemen in het gebied zodat insecten meer kans hebben te overleven.

De start/finish wordt verzorgd op dezelfde plek als het NK Wielrennen in 2017. De parcoursen en routes van beide evenementen slingeren door het heuvellandschap van Montferland. Bospassages afgewisseld met glooiende singletracks en pittige klimmen. Rondom de heuvels liggen kruidenrijke, door houtwallen omzoomde akkers. Je kunt jezelf uitdagen in het donker op zaterdagavond of je fysieke limieten opzoeken op zondag. Heb je geen cyclocross fiets dan kun je zondagochtend ook meedoen aan de Funklasse veldrit op een ATB.

Meedoen? 

 van