08-04-2015 - Mountainbiken, Nieuws

SRAM Guide Ultimate remmen

Met de Guide Ultimate remmen introduceerde SRAM een nieuwe standaard voor mountainbike remmen. Deze nieuwe standaard is tot stand gekomen door de remmen talloze keren te testen en steeds opnieuw te ontwerpen. De SRAM Guide Ultimate remmen hebben zich inmiddels op het hoogste niveau in de Enduro World Series en de downhill World Cup bewezen.

De volledig nieuwe Guide Ultimate remmen zijn uitgerust met een S4-caliper met 4 pistons, SwingLink remhendeloverbrenging en een remgreep van carbon. De Guide Ultimate is met 360 gram de nieuwe leider in zijn klasse. De Guide Ultimate remmen zijn ontworpen om zowel licht en krachtig te zijn. De remmen kunnen hun warmte zeer goed kwijt, waardoor je beter kunt remmen en beschikt over een betrouwbaar remgedrag.

De nieuw ontworpen caliper heeft een eveneens nieuw ontworpen seals- en aluminium piston-interface, waardoor het instellen vergemakkelijkt wordt. Daarnaast zorgt het gebruik van de nieuwe Bleeding Edge-technologie ervoor dat het bleeden van de Guide Ultimate remmen snel en gemakkelijk gaat.

Het nieuwe ontwerp van de caliper heeft eveneens een opnieuw ontworpen seals- en aluminium piston-interface, zodat het instellen vergemakkelijkt wordt. De Bleeding Edge-technologie maakt het verversen van de vloeistof voor de Guide Ultimate-remmen snel en gemakkelijk.

Voor meer informatie over de SRAM Guide Ultimate remmen kun je op deze website terecht.

 van