12-12-2011 - Mountainbiken, Nieuws

SRAM strandrace Noordwijk 2011 snel en zonnig

Na een week onstuimig weer werd 11 december de SRAM Strandrace voor mountainbikes in Noordwijk verreden. De rumoerige week leek helemaal aan het strand tussen Noordwijk en IJmuiden voorbij gegaan te zijn. Het strand was hard, zodat er snel gereden kon worden en de zon zorgde voor een mooie, niet al te koude winterdag.

Aan de start stonden de erkende strandracespecialisten zoals Ramses Bekkenk, Sander Lormans en Bram Rood. Maar ook oud-olympisch kampioen mountainbike Bart Brentjes was aanwezig, net als cyclocrosser Thijs Al.

De deelnemers vertrokken met de wind in de rug en waren in 34 minuten vanuit Noordwijk bij het keerpunt in IJmuiden. Van daar ging het retour naar Noordwijk met de wind op kop. Ontsnappen uit de kopgroep was bijna onmogelijk, zodat lange tijd een groep van 23 man gezamenlijk van voren reed.
Op een gegeven moment lukte het toch drie man te ontsnappen. Bram Rood, Stefan Vreugdenhil en Dilan van der Aar sloegen een gaatje dat van vijftig honderd meter werd, en van honderd honderdvijftig meter. Uiteindelijk gingen ze gedrieën de sprint aan. In deze sprint moest Van der Aar als eerste passen, en daarna kon ook Bram Rood het wiel van Stefan Vreugdenhil niet houden. Thijs Al kon zich nog net aan het peloton ontworstelen en werd vierde.

Bij de dames lukt het de Belgische Annelies van Doorslaer wel bij haar concurrentes weg te rijden. Zij kwam met een voorsprong van 3 minuten alleen aan. Ines Klok en Harriet Koorn eindigden op plaats twee en drie, na een onderlinge sprint.

Naast de toppers hadden ook de vele deelnemende recreanten een mooie dag. Zij streden niet om de podiumplaatsen, maar om de eer als vrienden onderling, of genoten gewoon van een mooie fietstocht op het strand.

 van