Tern onthult de Orox Avontuurlijke Cargo bike

Tern introduceert de Orox, een avontuurlijke cargo bike die is ontworpen om moeiteloos elk terrein en weertype te doorkruisen, terwijl deze geoptimaliseerd is om een passagier, een viervoetige vriend en al je avontuurlijke uitrusting te vervoeren. Met de mogelijkheid voor dubbele batterijen en een efficiënte Bosch-motor heeft de Orox een bereik van meer dan 300 km*, waardoor de deur wordt geopend naar epische reizen naar zelden bezochte plaatsen.

“Zes jaar geleden introduceerden we de GSD met de overtuiging dat een compacte en eenvoudig te berijden fiets, in staat om passagiers en vracht te vervoeren, mensen uit hun auto’s zou krijgen en op de fiets zou laten stappen,” verklaarde Josh Hon, Team Captain bij Tern. “We hadden gelijk, en we genieten ervan om alle geweldige dingen te zien die mensen doen met de GSD in drukke steden. Maar we realiseerden ons ook dat er genoeg plekken zijn waar mensen naartoe willen die onverhard zijn. En ze willen hun uitrusting meenemen. Voor die reizen hebben we de Orox gemaakt.”

Ga Overal Heen

Orox is een avontuurlijke cargo bike voor alle seizoenen.
Traditionele cargo bikes hebben beperkingen op onverharde wegen, terwijl off-road fietsen moeite hebben om aanzienlijke vracht te dragen. Orox brengt de bruikbaarheid van een cargo bike naar elk type terrein. Met banden van groot volume en een krachtige Bosch-motor biedt Orox uitstekende grip en comfort op de meest uitdagende oppervlakken. Of het nu gaat om het onderhandelen over slecht onderhouden stedelijke straten tijdens de week of een weekendje weg naar een afgelegen meer, Orox kan het allemaal aan. Door de robuustheid van een mountainbike, de veelzijdigheid van een trekkingfiets en de bruikbaarheid van een cargo bike te combineren, geeft Orox fietsers de vrijheid om hun eigen unieke ervaringen te creëren.

Ga Altijd

Orox laat vervelende omstandigheden niet in de weg staan van een goed avontuur. Extra brede banden werken in de meeste omstandigheden; maar als extreme omstandigheden speciale banden vereisen, zijn het frame en de voorvork van Orox ontworpen om rijders hun keuze van 26 x 5”, 27,5 x 4” of 29 x 3” wielen/banden te laten monteren. Stevige spatborden houden de rijder en fiets schoner wanneer het modderig wordt, terwijl de Frame Pack de batterij isoleert voor optimale prestaties bij koud weer. Fiets op sneeuw in de winter, modder in de lente, zand in de zomer of off-road terrein tijdens kamperen in de herfst. Orox staat altijd klaar om te rollen.

Neem Alles Mee

Orox is een robuuste lader met een maximaal bruto voertuiggewicht van 210 kg (462 lb) op de weg en een ongeëvenaarde 180 kg (397 lb) off-road. Stadsfietsers kunnen moeiteloos overschakelen van een eenvoudige ochtend schoolrit naar een leuke avondrit langs een favoriet rivierpad. Avontuur zoekers kunnen hun achter landexcursies verlengen door meer benodigdheden mee te nemen, of zichzelf verwennen door extra comfort in te pakken, zoals een favoriete gietijzeren koekenpan, een extra viskoffer, of zelfs een koeler vol ijskoude drankjes. Een volledige selectie van Tern-accessoires stelt fietsers in staat hun Orox-uitrusting aan te passen aan hun unieke avontuurlijke behoeften.

Inclusief Ontwerp

Het Tern-team heeft speciale aandacht besteed aan het ontwerpen van de Orox om een breder scala aan rijders te passen. Speciale aanpassingen aan de frame geometrie en componenten keuze maken het Large-formaat frame geschikt voor rijders tot 195 cm lang en 130 kg in gewicht. Aan de kleinere kant van het spectrum past het Medium-formaat Orox-frame bij rijders vanaf 155 cm lang, dankzij een frame ontwerp met tussenstap.

Gebouwd voor Werk

Orox is een ideaal voertuig voor organisaties en bedrijven die mensen en uitrusting naar moeilijk bereikbare plaatsen moeten verplaatsen. Of het nu gaat om kettingzagen en schoppen voor onderhoudswerkers van wandelpaden, medische apparatuur voor EHBO’ers bij concertlocaties en sportevenementen, of veiligheidsuitrusting voor hulpverleners, Orox is gebouwd om de klus te klaren. Bedrijven die interesse hebben in Orox kunnen gebruiksscenario’s onderzoeken en contact opnemen met Tern via bikesforbusiness.com.

Veiligheid is Belangrijk

De belangrijkheid van veiligheid kan niet worden overschat voor een voertuig dat is ontworpen voor intensief buitengebruik in afgelegen gebieden. Ervoor zorgen dat alle dragende componenten voldoen aan de veiligheidsnormen voor off-road fietsen voor een hoog rijdend gewicht plus vracht, sloot eenvoudigweg veel conventionele fietsonderdelen uit. Bijvoorbeeld, er is geen vering voorvork beoordeeld op 180 kg MGVW voor off-road gebruik. De volgende uitdaging is het voltooien van de vele rondes van tests met ladingen die niet worden gezien op typische mountain-/downhill-fietsen. EFBE Prüftechnik in Duitsland voerde de structurele tests op Orox uit volgens hun strenge Tri-Test standaard. De keuze voor Bosch voor de motor en elektrisch systeem zorgt voor UL-naleving en het hoogste niveau van veiligheid en betrouwbaarheid, belangrijk wanneer je vele kilometers het achterland in bent.

Technische Details

Orox-modellen
● R14 – 14 spd Rohloff Speedhub en Gates-riemaandrijving ● S12-ShimanoDeoreXT1x12spd
Extra Orox technische details zijn onder andere:
● Bosch Performance Line CX motor voor een soepele, stille en krachtige ondersteuning op de zwaarste beklimmingen
● Bosch DualBattery-ready, geschikt voor maximaal twee snel verwisselbare 800 Wh-batterijen voor een bereik van meer dan 300 km. Nog meer bereik nodig? Neem een extra batterij (of twee) mee en wissel indien nodig
● Bosch ConnectModule voor geavanceerde functies zoals e-bike Alarm en e-bike Tracking
● Chromoly stijve vork met 14 bevestigingspunten voor extra vrachtaanpassingen
● Atlas X Cargo-wielen met robuuste dubbelwandige velgen, Boost-assen en dikke spaken om extra zware ladingen te ondersteunen
● Zware Atlas Kickstand XL om het laden van vracht of kleine passagiers makkelijker en veiliger te maken
● Aangepaste 27.5″ x 4” / 29″ x 2.6” Schwalbe Johnny Watts all-terrain banden of
27.5″ x 4” studs-compatibele Vee Snowball banden
● Krachtige en responsieve Magura 4-zuiger 203 mm hydraulische schijfremmen
● Maximaal bruto voertuiggewicht van 210 kg (462 lb) op de weg, en 180 kg (397 lb) off-road

Prijzen & Beschikbaarheid
Orox-prijzen beginnen bij €6.799 / £5.900 / CHF6.699 en specificaties kunnen enigszins variëren per regio. Fietsen zullen vanaf april in fietsenwinkels in Europa en Noord-Amerika aankomen, met andere markten die later in het jaar volgen.
Net op tijd voor het embargo, bezoek ternbicycles.com/orox om alle details, specificaties en prijzen te krijgen.

 van