14-01-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Terug van weggeweest: de Trek 520 Disc

De Trek 520 Disc: begonnen in een schuur, waar twee vastberaden kerels hun droom verwezenlijkten door geweldige fietsen te bouwen. Één van de eerste fietsen die de grondleggers van Trek zelf ontwikkelden en bouwden, een trekking fiets zoals die bedoeld is om lange afstanden mee te fietsen.

De Trek 520 Disc is anno 2015 geheel nieuw ontworpen en vormgegeven waardoor het aan de hedendaagse normen voldoet. Het frame en de voorvork verloochend zijn afkomst niet. Het frame en vork is van Trek butted chromoly staal gemaakt met bevestigingspunten voor dragers en spatborden.

Opvallend aan deze fiets zijn de schijfremmen in combinatie met een racestuur, dat is wat de echte toerfietser weet te waarderen. Het triple crankset met een verhouding van 48/36/26 en de 9 speed cassette bieden een ruime keuze aan versnellingen. De Eilte Blendr stuurpen maakt de fiets geschikt voor het eenvoudig monteren van accessoires zoals je Bontrager fietscomputer, iPhone-houder en/of Bontrager fietsverlichting.

De Trek 520 Disc komt in de kleur Cosmic Black en zal beschikbaar zijn in verschillende maten. Voor meer informatie kun je natuurlijk terecht op de website van Trek.

Trek520

 van