03-10-2018 - Snowboarden, Nieuws

The North Face FW18 Summit Series

De mooiste alpineserie ter wereld. Getest door atleten, bewezen in expedities. Oftewel: ‘Athlete tested, expedition proven’ is het The North Face-mantra dat geldt bij het ontwerpen van Summit Series-producten.

Producttests door en feedback van atleten zijn altijd de basis geweest voor het design en de ontwikkeling van de Summit Series-uitrusting. Dit seizoen is het merk nog verder op de details ingegaan. Van een perfect kinetische alpinepasvorm tot technische materialen en kleuren die zorgen voor veiligheid in de bergen. Geschikt voor alles tussen een expeditie op grote hoogte en wandklimmen; de Summit Series is speciaal ontworpen om atleten te helpen hun doelen te behalen op de meest extreme plekken ter wereld.

De nieuwe collectie bouwt voort op het innovatieve, gelaagde Mountain System. Dit zorgt voor een productserie die oplossingen biedt voor bergprofessionals van elk niveau – in welke discipline of omgeving ook. De lagen kleding zijn beschikbaar van dicht op de huid tot buitenlaag. De belangrijkste items voor dit seizoen: de L6 Bilay Down Parka en de L3 Ventrix™ 2.0 Hoodie.

Summit L6 Bilay Down Parka

Warm en droog blijven tijdens beklimmingen kan het verschil maken tussen een succes of een mislukking. Deze harnass-compatible 800 cuin ganzendons parka bevat dryvent™ overlays op belangrijke plekken om je warm, droog en gefocust te houden op de volgende pitch. Daarmee is deze parka ultiem geschikt voor lange, koude expedities in variabele weersomstandigheden.

Summit L3 Ventrix™ 2.0 Hoodie

Deze synthetisch geisoleerde midlayer is jouw nieuwe werkpaard voor in de bergen en bevat een door The North Face ontwikkelde dynamische ‘venting’-isolatie (Ventrix) die actief wordt bij beweging. Verder beschikt hij over een schokbestendige stof op essentiële plekken. Dat zorgt bovendien voor duurzaamheid zonder dat het zwaar wordt. Deze hoodie zet een nieuwe standaard op het gebied van comfort voor diverse activiteiten. Daarbij houdt hij continu een balans tussen warmte en comfort.

De nieuwe collectie is verkrijgbaar op www.thenorthface.nl en bij The North Face-winkels en -retailers. Check ook de hele collectie zoals hij wordt gedragen door het The North Face-atletenteam op Instagram en Facebook.

 van