29-01-2024 - Nieuws, Wielrenblad, Leesvoer

Tiago Ferreira rijdt op BH Bikes en richt zijn eigen team op

De Portugese wielrenner Tiago Ferreira, voormalig Europees en wereldkampioen XCM, staat klaar om een seizoen vol veranderingen aan te gaan in 2024. Hij heeft besloten zijn eigen structuur te creëren, Vouzela BH.

Tiago Ferreira is een van de beste wielrenners in de geschiedenis van XCM. Hij heeft zijn stempel gedrukt op de meest relevante races in deze discipline. Slechts enkele weken geleden behaalde hij de overwinning in de Brasil Ride, een van de beste MTB-etappecompetities ter wereld.

Kijkend naar 2024 zal hij een radicale wending maken in zijn sportcarrière en is begonnen aan een nieuw persoonlijk project waarmee hij op maat gemaakte schema’s kan volgen. Hij heeft BH gekozen als het merk voor zijn fietsen, en binnenkort zullen we hem zien debuteren met zijn nieuwe BH Lynx Race in de Spaanse La Leyenda de Tartessos, een vier etappes tellende UCI-race.

“In juni begon ik met enkele teams te praten, maar ik kwam tot de conclusie dat het niet was wat ik wilde. De mogelijkheid om een individueel team te creëren deed zich voor, en ik zag de kans om het te doen. Ik geloof dat dit nu de beste keuze is,” legt Tiago Ferreira uit, die volop bezig is met de voorbereiding op het begin van 2024. “Ik kwam bij BH via een vriend, en het was heel eenvoudig om tot een akkoord te komen. Ik wist al snel dat ik met BH zou gaan concurreren.”

De lijst met overwinningen van Tiago Ferreira is zo uitgebreid dat het lijkt alsof er geen uitdagingen meer over zijn om te overwinnen. Echter, de Portugese wielrenner heeft nieuwe ambities en hernieuwde motivatie. “Het wordt een ander seizoen dan wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik ga meer gravel rijden, en ik zal me niet alleen op resultaten concentreren; ik wil ook een vertegenwoordiger zijn en enkele records aanpakken, zoals ik in het verleden heb gedaan. Ik zal deelnemen aan 3 of 4 races in Amerika, zowel in MTB als gravel. Het wordt iets anders. Ik behoud ook het doel om zo goed mogelijk te presteren in de Europese en Wereldkampioenschappen. Maar bovenal wil ik goed presteren in gravel. Ik geloof dat ik kan uitblinken in die discipline.”

Tiago Ferreira heeft al de kans gehad om zijn nieuwe uitrusting te testen, en het lijkt erop dat dit ook een belangrijke factor zal zijn in zijn hernieuwde ambitie voor 2024. “Het was alsof ik van wereld veranderde. Ik had altijd problemen met technische afdalingen, en na een paar weken training met de BH Lynx Race zijn die problemen verdwenen. Het is een enorme kwaliteitsverbetering. Ik ben er zeker van dat het een groot verschil zal maken.” De nieuwe BH GravelX is ook in zijn bezit. “Ik was verrast dat ik tegelijkertijd stijfheid en comfort kon hebben, wat niet eenvoudig te bereiken is. En met de BH GravelX heb ik het. Het is een super competitieve fiets, ideaal voor wat ik wil doen.”

Het project zal de gemeente Vouzela als sponsor hebben. Gelegen in het centrum van Portugal, investeert Vouzela al vele jaren in buitensporten, vooral in MTB, met talloze gemarkeerde routes om van de beste paden te genieten.

Opnieuw zal Tiago Ferreira deel uitmaken van de selecte groep atleten gesponsord door Red Bull, met alles wat dat met zich meebrengt op het gebied van communicatie en prestige in de sportwereld.

Bovendien hebben Sram, RockShox, Zipp en Time zich ook aangesloten bij het project en voorzien de BH-fietsen van Tiago Ferreira van de meest geavanceerde technologische componenten op de markt.

Met al deze veranderingen is de motivatie van Tiago Ferreira vermenigvuldigd. “Ik ga concurreren waar ik wil. Ik zal deelnemen aan de races die ik leuk vind en de kalender die ik verkies. Ik word gemotiveerd door mijn project en de merken die me ondersteunen. Ik ben erg enthousiast over dit 2024.”

Op 35-jarige leeftijd bevindt hij zich op een punt in zijn sportcarrière waar hij nog steeds potentieel heeft in XCM-races en etappe-evenementen, en vanwege zijn fysieke kenmerken lijkt hij ook alles te hebben om op te vallen in de bloeiende wereld van gravel. Tiago Ferreira’s komst bij BH garandeert prominente aanwezigheid in elke race waaraan hij deelneemt.

Lynx Race

De recent gepresenteerde Lynx Race is ontwikkeld voor competitie. Het Split Pivot-veersysteem blijft de basis waarop zijn karakter is gebouwd. Deze nieuwste versie verbetert verder op het gebied van stijfheid, integratie en geometrie om de perfecte fiets te zijn voor XCM-races. Bovendien heeft BH het frame aangepast als eerbetoon aan de schitterende carrière van Tiago Ferreira, met de nadruk op zijn titels in nationale, Europese en wereldkampioenschappen.

Meer willen lezen > Klik hier <


Wil jij abonnee worden van Wielrenblad, en ook op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Wielrenblad in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Of koop Wielrenblad in onze webshop.

 van