03-09-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

Van Nicholas introduceert de nieuwe Ventus, gericht op wielrenners die het betoverende gevoel van titanium voor het eerst willen beleven. De nieuwe generatie beschikt nu over schijfremmen en een groot aantal andere technologische updates. Wat blijft, is de optimale prijs/kwaliteitverhouding.  

“We wilden onze betaalbare racefiets voorzien van de allerlaatste innovaties”, zegt Ralph Moorman, General Manager van Van Nicholas, “zodat dit model in de pas blijft lopen bij de duurdere fietsen uit onze collectie”. De Ventus heeft daarom een geïntegreerd balhoofd en een volledig carbon voorvork met geïntegreerde remkabelgeleiding – kenmerken die oorspronkelijk zijn ontworpen voor het Skeiron-model. Zoals Ralph uitlegt: “Als je kijkt naar wat we hebben geleerd bij het ontwerpen van onze topmodellen, dan zie je dat kennis een cruciaal onderdeel is van ons ontwerpproces. Uiteindelijk moet het verbeteren van één van onze fietsen helpen om al onze fietsen te verbeteren”. Deze toewijding aan het voortdurend blijven innoveren, komt bij de nieuwe Ventus onder meer tot uiting door de toevoeging van 12 mm steekassen, die de stijfheid en krachtoverbrenging bevorderen, en de geïntegreerde rembekabeling in de onderbuis voor een betere aerodynamica. “Ook de flat-mount schijfremmen met 160mm-rotors waren een belangrijk element dat we hebben opgenomen,” zegt Ralph. “Ze bieden niet alleen een veel beter remvermogen dan conventionele velgremmen in alle weersomstandigheden, maar de flat-mount schijfremmen verbeteren ook het aerodynamische effect op één van de moeilijkste punten van het frame.”. 

Van Nicholas voert een reeks eigen tests uit die de ISO-normen ver overtreffen. De Ventus doorstond alle tests, van impact en vermoeidheidsbelasting tot remmen, met vlag en wimpel. Met een “Excellente” framestijfheidsmeting  en een geometrie die berekend is op snel en competitief rijden, is de Ventus de ideale fiets voor race-, club- of trainingsdoeleinden. De legendarische rijkwaliteit van Titanium, samen met de bandenvrijheid tot 28mm, resulteren in optimaal comfort, ook tijdens  lange dagen in het zadel. Wie op zoek is naar een voorsprong op de concurrentie en de eerste stap wil zetten in de wereld van Titanium, hoeft niet verder te zoeken. 

De Ventus zal verkrijgbaar zijn vanaf november als een complete uitvoering in de maten XS tot XL (48, 51, 54, 57 & 60cm) met een totale prijs van € 2.499 met Shimano 105, € 2.799 met Shimano Ultegra, of € 4.099 met Shimano Dura Ace. Het frame, inclusief volledige carbon voorvork, is leverbaar voor €1.499. 

Voor meer informatie en dealeradressen: www.vannicholas.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van