06-03-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Toertochten – maart 2015

De zon wint steeds meer kracht, de regendagen worden minder, de fietspaden worden steeds drukker en de koers is al volop op televisie. Dit zijn allemaal tekenen, dat de eerste toertochten er alweer aankomen. Mocht je een keer een uitdagende of andere route willen fietsen en is je agenda op één van onderstaande dagen nog niet vol gepland? Wij hebben voor deze maand een aantal toertochten op een rijtje gezet.

Ronde van Drenthe
Op zaterdag 14 maart vindt de toerversie van de Ronde van Drenthe plaats. De start wordt gegeven in Hoogeveen en DE berg uit de provincie Drenthe, de VAM berg, is opgenomen in het parcours. Daarnaast voeren de routes je nog over een aantal kasseistroken. Er zijn drie mogelijke afstanden namelijk: 60 kilometer, 90 kilometer en 120 kilometer. Voorinschrijven kan nog tot 7 maart, je kunt ook nog op de dag zelf inschrijven. Voor meer informatie over de toertocht of om in te schrijven, kun je op de website van de Ronde van Drenthe terecht.

Omloop van Vlaanderen
Mocht Vlaanderen dichterbij zijn dan Drenthe of wil je wat meer klimmen, dan kun je op zaterdag 14 maart ook de omloop van Vlaanderen rijden. Voorinschrijven voor deze wedstrijd is niet meer mogelijk, maar ter plekke kan nog wel ingeschreven worden, let wel: op de website van de Omloop van Vlaanderen kun je alvast je daginschrijvingsformulier invullen. De start van de toertocht is de Ghelamco Arena in Gent (stadion van KAA Gent). Er zijn drie verschillende parcoursen uitgezet van respectievelijk 83, 112 en 147 kilometer. De tocht voert over bekende hellingen als de Molenberg, Valkenberg, Taaienberg en de Abeelstraat. Voor meer informatie over de toertocht kun je op de website terecht.

Joop Zoetemelk Classic
De Leidse Ren en Tour vereniging SWIFT organiseert op 21 maart voor de negende keer de Joop Zoetemelk Classic. Inschrijven voor de Classic kan nog tot 15 maart, let wel: ter plaatste inschrijven is niet mogelijk. De Toertocht heeft veel verschillende routes uitgestippeld namelijk routes over 25, 50, 75, 100 en 150 kilometer. De route over 25 kilometer is ook voor handbikers geschikt. De Joop Zoetemelk Classic maakt dit jaar van iedere deelnemer een persoonlijke video, door de chip aan je zadelpen te bevestigen kun je worden gevolgd en kan er een video gemaakt worden. Voor meer informatie over de toertocht kun je op de website terecht.

Als je al van plan was om deze maand een toertocht te gaan rijden of heb je nu toch zin gekregen en besloten om deel te nemen aan een toertocht, dan wensen we je alvast veel succes en fietsplezier!

 

 

 van