02-08-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

TransTirol Bike Rallye

Als je houdt van de meerdaagse biketochten, dan ken je de TransTirol Bike Rallye. Deze tocht voert je in een aantal dagen over de mooiste stukken trails in het zuiden van Tirol in Italië. Dit jaar is het voor het eerst mogelijk de tocht zowel eind juni als midden september te rijden. Wat fanatieke rijders voor een dilemma zet, het zijn verschillende routes.  

Het meest relaxed aan de TransTirol bike Rallye is dat je je compleet kun concentreren op de ervaringen, het rijden van de trails, genieten van de natuur om je heen en gezelligheid met andere fietsliefhebber. De organisatie zorgt echt voor alles. Zo kun je je overdag afzonderen en op basis van gps de track rijden, maar je kunt je ook aansluiten bij een van de gidsen, die onderweg tekst en uitleg geven over al wat er voorbijkomt. De routes zijn ook bewegwijzerd, mocht je analoog op pad willen.  

Je spullen worden overdag voor je getransporteerd, je rijdt dus enkel met (of zelfs zonder) rugtasje. Ook je overnachting bij de TransTirol bike rallye is geregeld, er is zelfs een bikeservice mee op reis, mocht er onderweg iets kapot gaan.  

TransTirol bike rallye

Dit jaar zouden er voor het eerst twee edities worden georganiseerd. De eerste zou plaats van 28 juni tot 5 juli en start vanaf het Zuid-Tiroolse dorp Niederdorf in Italië. Vanuit hier zou je in vijf etappes door de Dolomieten richting het Caldonazzomeer rijden. Highlights op deze trip zijn een selfie met de Cinque Torri en een trail op de Strudelkopf met uitzicht op de Drei Zinnen, dit alles overgoten met een Italiaanse saus. De gehele route is gebaseerd op de route die de Tiroler Kaiserjäger in de Eerste Wereldoorlog hebben aangelegd om het front te kunnen bevoorraden.  

De tweede editie van de TransTirol Bike Rallye start 13 september (onder voorbehoud) en in zes etappes rijd je, als alles goed gaat, 19 september tegen het Caldaromeer aan. Deze route is gelijk aan de route van 2019, waarbij je zowel de Plätzwiese, de Armentara Wiesen, de Sellaronda en de Carezza Trail passeert. 

Hoewel er sprake is van etappes en iedereen met nummers rijdt, is er geen tijdwaarneming. Je kunt dus zelf kiezen om full speed richting de streep te gaan, of juist onderweg met een espresso te genieten van de mooiste uitzichten. Langzaam omhoog ploeteren en op krachten komen voor je full pull de afdaling induikt, het is aan jou. Dus wel het sfeertje van samenhorigheid, maar zonder haantjesgedrag of competitiedrang. Ook de gidsen houden bij de TransTirol bike rallye verschillende tempo’s aan en jij kiest welke snelheid het beste bij je past. Mochten de beklimmingen je toch wat te uitdagend lijken, dan kun je ook kiezen voor een iets lichtere variant, waarbij je iets minder hoogtemeters pakt en hier en daar een lift kunt pakken. 

De trails van de TransTirol bike rallye zijn toegankelijk voor de gemiddelde mountainbiker. Verwacht geen EWS-stages of enkel intense singletrails, het is vooral een tocht die je langs de mooiste plekken loodst.  

Door de complete verzorging op alle vlakken is de TransTirol bike rallye bij uitstek een tour die geschikt is voor iedereen die graag eens een meerdaagse tocht zou willen maken, maar nog niet zo goed weet hoe dat te organiseren. 

Meer info vind je op www.transtirol-bikerallye.com 

Foto’s: wisthaler.com 

KOMOOT

Nog geen lid van Komoot? Opgeven is heel eenvoudig:

  1. Klik hier om naar de pagina van Komoot te gaan en check onze routs!
  2.  Maak een account aan en volg de stappen in beeld of log in met je gegevens
  3.  In beeld zie je een balk waar je de code UPDOWN2020 in kunt vullen
  4. BONUS: Als je de code ingevuld hebt kun je één regiobundel gratis downloaden.

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van