20-02-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Trek eert Contador met custom paint job

Ter ere van de uitmuntende prestaties van Trek-Segafredo renner Alberto Contador heeft Trek een nieuwe fiets onthuld. Het frame wordt gekenmerkt door kleuren en afbeelding die refereren aan de drie grote toeren. Dit omdat hij een van de weinige renners in de geschiedenis van het wielrennen is met overwinningen in zowel de Tour de France, de Giro en de Vuelta.

alberto contador trek Celebración Émonda SLR 1

Ontwerp

Het ontwerp komt van de hand van Trek designer Micah Moran. Hij heeft inspiratie gehaald uit de architectuur, de kleuren en iconische beelden die de drie grote koersen kenmerkt. De wit/gouden basis staat in mooi contrast door de rode, roze en gele details die refereren aan de leiderstruien van de tours.

Op de zadelpen staan de woorden “Querer es poder” een toevoeging van de hand van de renner zelf. Vrij vertaald betekent het “waar een wil is, is een weg.”

Daarnaast zijn er enkele illustraties aanwezig op het frame die verwijzen naar enkele historische bezienswaardigheden van de koersen, zoals Duomo in Milaan en de Eiffeltoren in Parijs. Daarnaast is ook de toren van Pinto, de geboorteplaats van Alberto, in Spanje afgebeeld.

alberto contador trek Celebración Émonda SLR

Alle fietsen zijn handgeschilderd in het hoofdkantoor van Trek in Waterloo Wisconsin en zijn enkel te verkrijgen via Project One.

 van