29-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Getest: Trek Remedy 9.7

De Trek Remedy 9.7 is een goed voorbeeld van hoe je de plank flink raak kan slaan. In onze ogen is het een all-mountainbike in de puurste vorm. Zowel aan de voor- als achterkant kan de fiets 150 millimeter worden ingedrukt. Dit kan je zelf doen of aan de wortels en stenen in het bos overlaten. Wij kunnen de tweede optie aanraden.

Trek Remedy 9.7

Wat ons direct opviel aan de fiets is dat je op zoek gaat naar elke wortel die je tegenkomt. Dit omdat de fiets zich heel graag in het luchtledige begeeft. Met andere woorden, deze fiets wil springen, constant (dat geldt in dit geval ook voor testrijder Martijn). De stijfheid van het carbon frame en de straight shot onderbuis ondersteunen dit gevoel ook nog eens. De banden daarentegen niet, daarover zo meer.

getest en review Trek remedy 9.7

Stijfheid

De stijfheid van het frame zorgt ook voor een goed klimkarakter, alle energie die je in de fiets stopt wordt maximaal omgezet in kracht naar voren, naar boven, van links naar rechts. Je zou er bijna een liedje over kunnen schrijven. Naast de stijfheid is ook de geometrie een belangrijk onderdeel van het karakter. De positie is mooi neutraal in het midden, zodat snelle klimmen en afdalingen goed afgewisseld kunnen worden met een beetje ‘body English’. De REaktiv-technologie zorgt ervoor dat kleine oneffenheden goed worden weggefilterd, terwijl grote klappen er niet voor kunnen zorgen dat je door je vering heen gaat.

Banden

Al met al een goed uitgebalanceerde fiets die gemaakt is om je hele dagen uit te leven op de mooiste, ruigste trails die onze aardkloot te bieden heeft. Hoewel uitgebalanceerd is er ook ruimte voor verbetering. Een belangrijk punt dat ons minder overtuigd heeft dat is de keuze van de banden. De Bontrager XR4 Team Issue-banden voelden goed totdat je in een bocht ging hangen.

De zachte, soepele compound en het ontbreken van ondersteuning in de zijwanden zorgden ervoor dat de band snel ging rollen, zowel in de bocht als bij het “pre-loaden” voor een sprong. Waarbij dat laatste ervoor kan zorgen dat je ongecontroleerd het luchtruim betreedt. De ronde vorm van de band en het ontbreken van grote zijnoppen is weliswaar goed om lekker door het bos te rollen, maar op de losse ondergrond wekt dit weinig vertrouwen. Wel een groot voordeel is dat de fiets tubeless wordt opgeleverd, een paar psi’tjes erbij en je bent klaar om te gaan.

De Guide R van Sram komen voor ons gevoel iets tekort als je echte ‘Alpenremkracht’ nodig hebt, maar we beseffen ons ook goed dat remmen heel persoonlijk is. De dropper, voorzien van shifter-style knop, werkt heel natuurlijk en prettig. De 125 millimeter dropper had voor ons op de 18,5” grote bike ook best 150 millimeter mogen zijn.

Trek remedy 9.7 collega

Aanpassen

Al met al is de Trek Remedy 9.7 een aantrekkelijke fiets. Hij is licht, stijf en dus snel. De geometrie is mooi neutraal en je kan deze zelfs nog iets aanpassen via de mino-link. Zo kun je de bike in feite ombouwen en inzetten voor verschillende soorten terrein en doeleinden. Zelfs een paar dagen bikepark is mogelijk, mits je een paar stevige downhillsloffen monteert. Het installeren van een Charger-demper in de Yari-vork is wellicht een mooie upgrade als hard rijden je ding is.

trek vering

De moderne standaarden zijn niet aan deze tweewieler voorbij gegaan. We hebben het natuurlijk over boost voor en achter en een metrische shock met trunnion mount. Ten slotte, ook de prijs is niet verkeerd. Een Trek Remedy 9.7 voor 3000 euro, van zo’n topmerk, is best lekker.

Meer informatie over de Trek Remedy 9.7 is te vinden op de website van Trek.


Deze review is afkomstig uit het UP/DOWN mountainbike magazine #5 2017. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende trails vijf keer per jaar op de deurmat krijgen? Koop dan de laatste editie in de Soul Webshop of word dan voor het gemak abonnee . Wil je liever het het magazine online lezen? Geen probleem! Download dan het magazine online via onze Soul Kiosk App.

Natuurlijk kan je ons ook volgen op Instagram en Facebook

 van