26-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Uitgelicht: De BBB Icarus.

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: in samenwerking met BBB Cycling organiseren wij dit jaar een Tour-pouleBBB is ook dit jaar trotse sponsor van de Française des Jeux ploeg uit Frankrijk. Met de komende Tour de France nemen we een van de helmen van team FDJ onder de loop, die je overigens ook kunt winnen als je deelneemt aan eerder genoemd poule!

Ventilatie

De zomermaanden in Frankrijk kunnen aardig heet worden. Om renners die klimmen van gemiddeld 9% bedwingen tegemoet te komen, heeft BBB de Icarus van 29 luchtgaten voorzien. Daarmee wordt de luchtcirculatie gestimuleerd, wat volgens BBB een koeler hoofd als gevolg heeft.

Veiligheid

Je zal denken, “29 luchtgaten, hoe zit het dan met de stevigheid en veiligheid van de helm?”. Dankzij het compacte ontwerp en de PC versterkte webstructuur hoef je aan niks anders te denken dan aan de weg en het verkeer om hem heen. BBB heeft deze keus voor dit materiaal bewust gemaakt om ook de pasvorm te kunnen optimaliseren en het gewicht te kunnen minimaliseren.

FDJ-renners

De Icarus is niet de enige helm die BBB beschikbaar stelt voor FDJ. Zo valt de keuze van Arnaud Demare op de Tithon, door het aërodynamische voordeel van de helm in de sprints. Daarnaast heeft BBB voor klimmers als Reichenbach en Pinot de Falcon ontworpen. Tests tonen aan dat de Falcon de beste ventilatie op lage snelheden biedt, daarom is hij uitermate geschikt voor wanneer de temperaturen en het asfalt omhoog gaan.

Ben jij benieuwd naar de helm en zou je deze graag willen toevoegen aan jouw cycling-kit? Doe dan snel mee aan de Tour-poule van Wielrenblad & BBB. Dan maak je kans op mooie prijzen, waaronder de BBB Icarus helm!

 van