09-04-2019 - Nieuws, Nieuws, Magazines

Up/Down #1 – Out Now!

Het moment is daar! Up/Down #1 is uit. In het allernieuwste nummer gaan onze redacteuren op zoek naar de mooiste trails in Witten (Duitsland), worden de nieuwste bikes getest en nemen wij jou mee naar fantastische plekken in Zwitserland. Ben jij nog geen abonnee en ligt hij daarom nog niet op de mat? Bestel hem dan snel in onze webshop! Bekijk hier alvast een voorproefje van Up/Down #1 om alvast in de stemming te komen. Alvast veel leesplezier!

Travel Lenzerheide

Veel bikers menen dat biken niet samengaat met een familievakantie. Tuurlijk, er is zeker een verschil tussen een weekje shredden met je matties en op pad gaan met je partner en kids, maar dat maakt een familievakantie niet automatisch minder leuk. Zeker als je een bestemming hebt uitgekozen die inspeelt op gezinnen kan een fietsvakantie leuk uitpakken. En dan hebben we het over een vakantie voor de hele familie, niet alleen voor de kinderen. Klinkt interessant? Dan gaat jullie volgende trip naar Lenzerheide.

Travel Transhelvetica

Zwitserland. Epische trails, kaas en zonneschijn. Met vijf man hebben we het plan een flink aantal buckettrails af te vinken en de resterende tijd te investeren in het zoeken van de pot met trailgoud aan het eind van de regenboog. Vanuit de camping in Visp staan er twee meerdaagse trips en een aantal dagtochten op het programma, waarbij we zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van het sublieme openbaar vervoer in Zwitserland. We nemen je mee op de hoogte- en dieptepunten van onze trip afgelopen zomer.

Je eigen wielen spaken

Door mijn atechnische opvoeding en dito vader heb ik vanuit huis een bepaalde angst meegekregen voor alles wat ook maar een beetje naar techniek ruikt: ‘Blijf daar maar vanaf, laat dat over aan de vakman, et cetera’. Maar, mijn liefde voor mountainbiken overwon deze angst, ik moest immers zelf kunnen sleutelen aan mijn bike en daar hoort een bepaalde basiskennis bij. Door de jaren heen heb ik steeds meer geheimen der techniek eigen gemaakt, met nog een item op mijn to-dolijst: wielen bouwen. En dat item kan ik binnenkort van mijn lijstje schrappen…

Lees Up/Down

De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je nu al bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandel. Binnenkort is Up/Down #1 2019 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 

Inhoud:

6. Voorwoord
8. UpDates
14. Getest: Canyon Lux
18. Uitstapje: Bikepacking
22. Travel: Witten
26. Techniek: Spaken spannen
30. Getest: Specialized Stumpjumper
36. Travel: Lenzerheide
42. Retro Velo: Mountain Cycle
46. How-to: Flatpedals
50. UpGrades
62. Getest: Merida One Twenty
66. Rubberfetish: Ray en Ralph
68. Specialized Safety Angi
70. Travel: Trans Helvetica
74. Downtime

 van