01-11-2017 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #4 2017

De nieuwe Up/Down, vers van de pers, ligt inmiddels weer bij onze abonnees.  Dit nummer staat dit keer ook weer bomvol mountainbike actie en is vanaf deze week te krijgen in de SOUL Kiosk app, de betere boekhandel en op de SOUL Webshop. Geen nummer van Up/Down meer missen? Word voor het gemak abonnee

Hieronder vind je alvast een sneak peak van Up/Down nummer 4. Routes, Tips, gear en onderhoud passeren weer allemaal de revue in dit nummer.

Rollen van de Richel

Per bike dalen vanaf allerlei vreemde zaken als steile en mulle hellingen, verticale, met rotsen bezaaide stukken en zelfs grote drops waarbij je helemaal loskomt. Dit is misschien wel het leukste aan mountainbiken. Tegelijkertijd boezemen dergelijke ideeën de beginnende biker juist angst in. In Rollen van de Richel leer jij alle fijne kneepjes van het afdalen.

Rij-Impressie

Wauw, wat hebben we een zomer achter te rug. Er werden heel wat nieuwe bikes gelanceerd en vele merken hebben ons uitgenodigd om ze te komen testen. En dan niet een flauw parcours in de polder, maar op locaties waar je een trailbike echt op zijn staart kan trappen. Zo ging redacteur Roy langs bij Merida in Duitsland en vloog Fedde naar Frankrijk om daar op de Grey Earth de nieuwe e-bikes van Lapierre aan de tand te voelen. Michiel testte de nieuwe Kona Process in het Franse Tignes en Harm ging zowel naar Les Gets om de ProRace van Lapierre te testen als naar Mountain Creek in de Verenigde Staten om onder andere de Specialized Kenevo te beoordelen. Lees alles over de fietsen die wij deze zomer getest hebben in Up/Down #4.

Wegwijzer

Je hebt ongetwijfeld eens de Bucket Trail-artikelen in de Up/Down gelezen en hebben gedacht: vet, die trail zou ik ook wel willen rijden. Naast een routekaartje en foto’s van de trail staat er een linkje naar de website, waar je gewoon gratis en voor niks de gpx-bestanden kunt downloaden. Terwijl je waarschijnlijk al iets van een gps-apparaat hebt om je ritjes bij te houden, heb je dit nog nooit gedaan. Gps is niet meer weg te denken uit de sport  maar waar moet je nou precies op letten  bij het aanschaffen van zo’n  handig apparaatje. Wegwijzer brengt alle ins en outs over Gps apparatuur in kaart.

Ticone Revisited

We zijn het zuiden van Zwitserland in gedo- ken om daar zelf eens kennis te maken met de trails die we eerder dit jaar besproken hebben. Want info over trails is mooi, maar ze zelf meemaken is toch net wat beter. Ticino is een prachtig gebied met een mediterrane sfeer waar Zwitserse kwaliteit en Italiaans levensgenot elkaar ontmoeten.

MEER LEZEN?

Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word voor het gemak abonnee, en ontvang alle nummers lekker thuis op je deurmat. Het is ook mogelijk om het nieuwste nummer weer los te bestellen in onze webshop, dit geldt tevens ook voor de andere nummers van Up/Down die je eventueel voorbij zijn gegaan. Ben je nog niet thuis maar wil je wel al het magazine lezen? Dan kun je ook het digitale magazine in onze Soul Kiosk App bekijken!

Inhoud:

6. Voorwoord

8. Coverstory

10. Up/Dates

14. Column Lee McCormack

18. Travel Report Bregenzerwald

28. Fox Tuning Program

34. Trails 2.0 Vrijwilligersdag

36. Rij-impressie XL

54. GPS Special

64. Ticino Revisited

74. Getest Santa Cruz Hightower

77. Up/Grades

82. Downtime

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van