27-10-2016 - Nieuws, Wielrenblad

VAUDE Luminum: Regenbescherming die opvalt

Wie ook bij miezerweer de fiets wil nemen om de stad in te gaan doet er goed aan om daarbij op te vallen. De VAUDED Luminum-serie is precies daarvoor ontwikkeld. 360°-zichtbaarheid in het stadsverkeer is het devies. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van PFC-vermindering gebruikt VAUDE bij alle modellen naast het PFC-vrije membraan ook een milieuvriendelijke, waterafstotende behandeling.

Wie kent het probleem niet: voetgangers en fietsers zijn in de schemering of bij slecht weer slecht te zien Als de ruitenwissers bij regen op de hoogste snelheid staan en auto’s op de rijbaan met regen elkaar moet ontwijken, stijgt het gevaar voor fietsers die ook over straat onderweg zijn. Om daarbij op te vallen is het slim om je met reflecterende elementen op je regenkleding beter zichtbaar te maken.

Luminum-serie met 360°-zichtbaarheid

VAUDE, leverancier van fietsuitrusting, heeft met dit doel de “Luminum-serie” speciaal op de eisen van fietsers toegespitst. Door de integratie van 3M™Scotchlite™ reflectiemateriaal wordt het thema zichtbaarheid een vast onderdeel van functionele kleding. Brede reflectiebanden op de voorkant, rug en aan de zijkant van jacks, broeken en accessoires tonen het menselijk silhouet van alle kanten bij slechte zichtbaarheid. Het voordeel van deze uitrusting aan alle kanten met reflectoren is dat de fietser in beweging zelfs op grotere afstanden als zodanig herkend wordt. Is het volledige jack bovendien ook nog in krachtige gele kleurtonen uitgerust, wordt het opvallende effect nog verder versterkt. Naast het thema zichtbaarheid staat ook bescherming tegen het weer duidelijk in de focus bij productontwikkeling. VAUDE biedt twee varianten van de Luminum jas en broek voor dames en heren. Één in een comfortabele pasvorm voor minder veeleisend dagelijks gebruik in de stad. Deze versie komt als klassiek 2-laags regenjack en -broek met dunne meshvoering aan de binnenzijde. De capuchon van het jack is verstelbaar en kan in de kraag opgeborgen worden. De manchetten zijn middels klittenband verstelbaar.

De aanvulling “Performance” aan de naam van de tweede variant duidt op het meer sportieve gebruik van deze combinatie. Jack en broek zijn nauwer op het lichaam gesneden – aangepast aan de zithouding op de fiets. Door gebruik van 2,5-laags materiaal zijn ze vederlicht en klein te verpakken. Het waterdichte Ceplex Active membraan houdt stand tegen regendruppels en zorgt tegelijkertijd voor een goed ademend vermogen bij sportieve inspanningen. Passende accessoires in de vorm van een helmhoes en gamaschen ter bescherming van de schoenen maken deze opvallende regenuitrusting compleet.

Milieuvriendelijk afpareleffect

Het basismateriaal van de VAUDE Luminum modellen is volgens het bluesign® systeem gecertificeerd; daartoe wordt het waterdichte membraan PFC-vrij geproduceerd. Bovendien gebruikt VAUDE bij de Luminum-modellen, die het VAUDE Green Shape label dragen, ook bij de waterafstotende behandeling (DWR) op de textieloppervlaktes geen omstreden fluorkoolstoffen (PFC). Het DWR zorgt voor het zogenaamde afpareleffect en zorgt ervoor dat vocht en vuil door het materiaal afgestoten worden. VAUDE gebruikt het PFC-vrij alternatief “Eco Finish”. Het symbool voor het milieuvriendelijke afpareleffect is een vereiste voorwaarde onder vele anderen, waaraan voldaan moet worden voordat een VAUDE-product het Green Shape label mag dragen. Nog meer informatie is te vinden op de website van VAUDE.  

Adviesverkoopprijs:

  • Women’s en Men’s Luminum Jacket                               150,- EUR
  • Women’s en Men’s Luminum Pants                                100,- EUR
  • Women’s en Men’s Luminum Performance Jacket         140,- EUR
  • Women’s en Men’s Luminum Performance Pants          100,- EUR
 van