06-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Vintage fietstocht ‘Cycle Paris’ zamelt 28.466 euro in voor de Hartstichting

Afgelopen zondag (28 mei jl.) kwamen de 28 fietshelden van Cycle Paris aan bij de Eiffeltoren in Parijs. Met deze 600 km lange vintage fietstocht van Rotterdam naar Parijs zamelden zij maar liefst €28.466 in voor de Hartstichting om onderzoek te doen naar de oplossingen van hart- en vaatziekten.

Martijn van Dijk, organisator Cycle Paris: “Op donderdag 25 mei zijn 28 stoere mannen en vrouwen op hun klassieke stalen fiets gestapt en de uitdaging aan gegaan om zich vier dagen achtereen het snot voor de ogen te trappen voor het goede doel. Elke dag is er zo’n 150 kilometer gefietst in 6 tot 8 uur. Gezien de hoge temperaturen en lange afstand was het een pittige tocht, maar ook onvergetelijk mooi door onder andere het prachtige Franse landschap. ’s Avonds werd er in tenten overnacht en in Parijs was een hotel geregeld om de overwinning met elkaar te vieren. Ik ben zo ontzettend trots op deze bikkels! Het was een fantastische beleving, met nog een mooier eindresultaat! Gezien het grote succes van deze eerste editie, zal Cycle Paris ook volgend jaar terugkeren.”

Cycle_Paris_fietsen_voor_het_goede_doel_Hartstichting-artikel2

Vijftig jaar harttransplantaties

Waarom Rotterdam – Parijs? De organisatie staat met deze vintage fietstocht stil bij de allereerste harttransplantaties. Vijftig jaar geleden in Kaapstad, een half jaar later in Parijs en in 1984 in het Rotterdams Dijkzigt ziekenhuis. Levensreddende handelingen! Met deze tocht halen de deelnemers samen geld op voor de Hartstichting. Zij financieren onderzoek naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen.

Lees de dag-etappe blog op de Facebook pagina van Cycle Paris. Volg WIELRENBLAD ook op Facebook en Instagram voor het laatste wielernieuws!

 van