24-03-2017 - Skiën, Nieuws

Voorjaarsskiën in Ischgl

Voorjaarsskiën in Ischgl betekent lentezon, pisteplezier en gratis openluchtconcerten in de sneeuw. In april is er nog veel te beleven in de lifestyle bestemming van de Alpen. Zo vindt op eerste paasdag het Top of the Mountain Easter Concert met de Duitse singer-songwriter Andrea Bourani plaats. Een week later betreedt Anastacia het podium tijdens de International Spring Snow Party in de Silvretta Arena Samnaun/Ischgl. En als klap op de vuurpijl sluit de Italiaanse blues- en popzanger Zucchero op zondag 30 april het winterseizoen af tijdens het legendarische Top of the Mountain Closing Concert. De toegang tot de concerten is vrij voor iedereen met een geldige skipas.

Wie van voorjaarsskiën en een feestje houdt, reist in april af naar Ischgl. Met goede sneeuwcondities en langere dagen is het optimaal genieten. De hoge ligging van het skigebied en de goede pistecondities bezorgen skiërs en snowboarders tot 1 mei veel wintersportplezier. In de ochtend skiën en ’s middags genieten van open-air concerten op de piste. Niet alleen voor de openings- en sluitingsconcerten weet Ischgl ieder jaar weer topartiesten te strikken, ook tijdens het ‘Top of the Mountain Easter Concert’ en het ‘Open Air Alp Trida concert’ staan grote namen op het podium.

Drie muzikale hoogtepunten op een rij

1176-Op paaszondag 16 april betreedt ‘The King of German pop’ Andreas Bourani het podium op de Idalp tijdens het ‘Top of the Mountain Easter Concert’. Het concert van de Duitse singer-songwriter start om 13:00 uur op de Idalp bühne in het hart van het skigebied op 2.300 meter hoogte. De 32-jarige Bourani trakteert wintersporters op nummers als ‘Auf uns’, ‘Ultraleicht’ en ‘Astronaut’ van zijn nieuwe album ‘Hey!’.

Met een mix van soul, pop en rock groeide Anastacia begin 2000 uit tot een ware superster. Haar unieke en herkenbare stemgeluid bereikte al snel de top van de hitlijsten. Met ‘I’m Outta Love’ scoorde Anastacia haar eerste wereldwijde hit. Hier bleef het niet bij want Anastacia schreef nog vele hits op haar naam waaronder ‘Left Outside Alone’, ‘Sick and Tired’ en ‘Stupid Little Things’. Op zondag 23 april verzorgt Anastacia een openluchtconcert in Alp Trida (Samnaun) met nummers die iedereen kan meezingen.

Zondag 30 april staat de meest bekende Italiaanse muzikant Zucchero, samen met zijn dertien bandleden, op het podium tijdens het Top of the Mountain Closing Concert. Adelmo Fornaciari zingt zijn wereldberoemde hit ‘Senza Una Donna’, maar ook nieuwe nummers van het onlangs uitgebrachte studio album ‘Black Cat’. Zucchero is na vier jaar terug op het podium met dit veelbelovende album waarin hij samenwerkt met grote namen als Bono van U2. Ischgl is de eerste stop in het vervolg van zijn wereldtour in 2017.

Voor meer informatie en het online boeken van accommodaties: www.ischgl.com

 van