21-04-2020 - Nieuws

Wat trek ik vandaag aan?

Wat trek ik vandaag aan? De weersomstandigheden zijn deze weken zo verschillend dat we je graag een simpel advies meegeven: Houd je temperatuur op 37 graden! Uit onderzoek is gebleken dat 37 graden de juiste kerntemperatuur van het lichaam is voor fietsers voor optimale fysieke prestaties en optimaal comfort. Shimano-kleding is zo ontworpen dat jouw lichaamstemperatuur altijd op deze 37 graden blijft. Maar wat draag je dan bij welke temperaturen?

>20°C

Draag een korte broek en een kort shirt. Zorg ervoor dat je een baselayer onder je shirt draagt, om je zweet af te drijven. Dat geeft een verkoelend effect. Daarnaast hebben de Shimano-shirts ventilatiegaten op de plekken waar je dit nodig hebt. Op de schouderpanelen, onder je armen en/of op de zijpanelen. Daarnaast heeft Shimano ook een speciale vochtafvoerende stof in de collectie om de warmte van de zon te weerkaatsen, voordat deze de huid kan bereiken. Vergeleken met conventionele stoffen, blijft dit geavanceerde MIRROR COOL-shirt 3°C koeler, zelfs in de brandende zon. En vergeet ook je handschoenen niet, tegen zwetende, gladde handen.

15°C – 20°C

Denk bij deze temperaturen aan armstukken om je armen warm te houden en kniestukken om de spieren rondom je knieën niet te laten afkoelen. Ook met deze temperaturen is het belangrijk weer een baselayer te dragen om het zweet op een goede manier af te voeren. Mocht de zon toch flink doorkomen, ben je flexibel deze arm- en kniestukken in je achterzak te steken.

10°C – 15°C

Bij deze temperaturen zouden wij kiezen voor been- en armstukken of een variabele condities-jack of windbreaker. Shimano’s Variable Conditions Jack is gemaakt van een waterdichte stof én heeft een goede ventilatie. Daarnaast is het een hele flexibele stof, waardoor je het gemakkelijk, bij het doorbreken van de zon, in je achterzak kan steken. Zo bescherm je je bovenlichaam goed tegen de mogelijk koudere wind en houd je je lichaam op de gewenste 37 graden Celsius. Bij deze temperaturen kan je ook denken aan overschoenen die alleen je tenen beschermen tegen de kou, zogenaamde toe covers.

5°C – 10°C

Soms kan het, wanneer je vroeg in de ochtend vertrekt, nog erg koud zijn. Dan is een windjack met lange mouwen dat je bovenlichaam beschermt tegen de kou erg belangrijk. Bij deze temperaturen adviseren wij ook overschoenen en handschoenen te dragen. Dit houdt je lichaam voldoende warm, maar omdat de ventilatiegaten in de verschillende lagen van Shimano-kleding op elkaar af zijn gestemd, zul je niet het ‘ontplofte warmtegevoel’ ervaren, want de extra warmte raak je nog wel kwijt.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van