23-07-2019 - Wielrenblad, Nieuws, Magazines

Wielrenblad #2 2019!

Wielrenblad #2 is uit! Een prachtige uitgave van maar liefst 100! pagina’s dik, die weer vol staat met gave reisverhalen, tips en reviews. Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan  abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende fietstocht! Wie wilt die luxe met dit heerlijke weer nou niet? 

Arabba Dolomieten – Route

Op zoek naar de voorjaarszon togen we eind mei naar een berggebied waar de skiërs op dat moment nog maar net hun biezen hadden gepakt: de Italiaanse Dolomieten. Een disclaimer is op hier z’n plaats, dit is geen objectief artikel dat de plussen en minnen van deze fietsbestemming nauw- gezet afweegt. Dit artikel is gemaakt door Dolomieten-fanboys. We zijn hier niet voor de eerste keer, en zeker niet voor de laatste keer. Alle passen werden door ons al eens bedwongen en we zitten ook steeds weer in dezelfde bergrestaurantjes voor gnocchi, pasta en espresso’s. Wat volgt is een verslag van ons bezoek aan een gebied met epische bergen en passen, mooie mensen en superlekker eten.

Wordt wegkapitein – Techniek & Fysiek

Wielrennen in een groep brengt risico’s met zich mee. Veel groepen die regelmatig samen fietsen wijzen daarom een ‘wegkapitein’ aan. Maar wat houdt dat precies in? En wat niet? De NTFU biedt een ‘cursus wegkapitein’ aan, waar je leert hoe je als leider de fietsgroep veilig houdt én zelf ook nog een leuke rit hebt.

Theo’s test – Wielerverhaal

Het was niet de vraag of, maar wanneer de drie dochters van Theo – vlotte meiden met een goed stel hersens en een open, vriendelijk gezicht – zich zouden verzetten tegen de ziekelijke bezitterigheid van hun vader. Lange tijd hadden ze geaccepteerd dat hij hen behandelde als een kostbare vaasjes. Vooral omdat ze wisten dat het in de kern van de zaak om liefde draaide.

Al Qurda road, Dubai – Reportage

Dubai. Een stad midden in de woestijn, vol met wolkenkrabbers en kunstmatig aangelegde eilanden in allerlei gekke vormen. De UAE Tour komt er in het voorjaar langs, maar verder zijn wielrenners een zeldzaam gezicht in deze metropool, waar auto’s alleenheerser zijn. Toch ligt er buiten Dubai, midden in de woestijn, een uitgebreid netwerk van fietspaden, speciaal aangelegd voor de paar mensen die gek genoeg zijn om hier een rondje te fietsen.

 

Losse uitgaven van Wielrenblad  bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus.

Inhoud:
6. Arabba Dolomieten
18. Etalage
26. Product reviews
30. Witte broek
32. Thomas Kruithof
34. Mallorca 312
40. Wordt wegkapitein
46. Spoed – Buitenblad
48. Tourclub Barrhopoort
52. Hageland – Route
58. Specialized venge
60. Merida Scultura
62. Canyon Endurace
64. Isaac Meson
66. Theo’s test
72. Komoot routing app
74. Windtunnel
78. Al Qurda road, Dubai
82. Klimmen in de Harz
84. Benjamin de Bruijn
86. Liberation route Arnhem
 van