12-02-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Win een reis naar Verbier

MTB Verbier Trails weekend: Greatest ride in the Alps! 

Voor bikers die vooral de uitdaging zoeken van technische afdalingen. Een echte Big mountain ervaring waarbij we over de hoogste passen biken en hiken op zoek naar de ultieme afdaling. Je verblijft in een fanatisch chalet en iedere dag gaan we op pad om de mooiste trails te ontdekken. We maken hiervoor gebruik van de liften rond Verbier maar ook van een minibus met bike trailer om je mee te nemen naar secret trails in de Rhone Vallei of Italie.

Het doel is de gaafste afdalingen te rijden, bereid je voor op 2000 meter hoogteverschil in een enkele afdaling. Maar geen DOWNS zonder UPS, je zult die afdalingen ook moet verdienen met een aantal stevige beklimmingen waarbij je regelmatig langere tijd met je fiets moet lopen. Een full suspension bike met minimaal 140mm veerweg is een must voor deze trip en het dragen van knie- en elleboog bescherming wordt aangeraden.

Winnen?
Van MTB Verbier mogen wij twee keer een lang weekend voor 1 persoon (t.w.v.€485,-) verloten onder de abonnees en liefhebbers van Up/Down mountainbike magazine. Laat ons hieronder in de Facebook-comments weten waarom jij kans wilt maken op deze gave trip, met te gekke trails en spectaculaire singeltracks.

Verbier4

Programma
Donderdag: Aankomst in de middag en klaarmaken van de bikes. Bike shuttle naar 2200 meter en eerste kennismaking met de trails. We eindigen de rit bij de Pumptrack in de vallei voor wat techniektraining.

Vrijdag: Bike shuttle naar 2200 meter en een supergave afdaling door de bossen. Waar we een hele mooi traverse langs de berg op pikken. Een korte klim brengt je naar een volgende pas waarvandaan we een vette trail die erst wat op en neer gaat en uiteindelijk helemaal in de vallei eindigt op 600 meter hoogte. Opnieuw met de shuttlebus omhoog naar het dropje Champex lac voor een lunch aan het meer en fantastishe afdaling naar de vallei. Afhankelijk van de tijd en de energie maken we nog een trip om via een vette trail bij het huis te eindigen.

Zaterdag: We rollen relaxed naar de lift voor een ochtendje bikepark. In de middag rijden we een aantal super lange afdalingen op nauurlijke paden om te eindigen met een heerlijke BBQ en kampvuur bij het chalet.

Zondag: Opnieuw brengt de bus ons de berg op waarna we beginnen aan een lange klim naar een super gave traverserende trail hoog boven de vallei. Daarna is er opnieuw een klim en een stuk lopen met de fiets tot op de kam en maken we een stop bij de berghut. Hiervandaan volgen we een singletrack over de kam. Super mooie flowy secties worden afgewisseld ,met opnieuw een klimmetje en uiteindelijk rijden we een ruige trail door de bossen waarbij het gevoel hebt in een bobsleebaan naar beneden te rijden. Hoge kanten, scherpe bochten en een paar drops zorgen voor een fantastische asluiting van het weekend. Bij het chalet zorgen we voor een aantal snacks en een drankje ter afsluiting.

Praktisch
Datum: 18-21 Juni

  • All inclusive Prijs: € 485,-
  • Meerprijs 1 persoonskamer: € 75,-
  • Van half mei tot half oktober zijn bikers welkom.
 van