15-07-2022 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

AGU Zomerkleding en accessoires

AGU Zomerkleding en accessoires: gebaseerd op de technische eigenschappen Team Jumbo-Visma.
De Tour-karavaan trekt in extreme hitte door het hooggebergte van de Alpen. Tegelijkertijd bereikt ook het kwik in Nederland tropische temperaturen. Tijd om kritisch te kijken naar je wielerkleding voordat je op de fiets stapt. Want goede kleding die helpt je lichaamstemperatuur te reguleren is essentieel, vooral op hete zomerdagen in de bergen. De renners van Team Jumbo-Visma weten dat maar al te goed. 
AGU Zomerkleding en accessoires
AGU Zomerkleding en accessoires: Technologie van de pro’s beschikbaar voor iedereen
Tijdens de Tour de France kan het kwik in de Alpen en Pyreneeën oplopen tot boven de 40 graden. Op een steile beklimming leveren de renners gigantisch veel energie bij relatief lage snelheden. Dat betekent weinig rijwind en dus minder zweet dat vervliegt om het lichaam te koelen. Een groot gedeelte van die etappes rijden ze ook nog eens boven de boomgrens, zonder enige schaduw. Daarom hebben Team Jumbo-Visma en AGU de afgelopen jaren hard gewerkt om de perfecte kleding te ontwikkelen voor dit soort omstandigheden.  De professionele zomeruitrusting is verder verfijnd en geoptimaliseerd om ook op de warmste dagen maximaal te presteren. Zodoende ontwikkelde AGU een shirt en fietsbroek met buitengewoon verkoelende eigenschappen. Na uitgebreid testen door de pro’s zijn die verbeteringen ook doorgevoerd in de collecties voor alle fietsliefhebbers. 
AGU Zomerkleding en accessoires: High Summer Jersey IV trend (M/V)
Deze zomerjersey is exact hetzelfde shirt als de Team Jumbo-Visma rennes dragen in de Tour, maar dan met een ander design natuurlijk. De HeiQ’s Smart Temp coating in het shirt zorgt ervoor dat je lichaamswarmte met 2,5 graden wordt gereduceerd ten opzichte van traditionele materialen. Daarnaast zorgt de UV-bescherming in het shirt ervoor dat je minder snel verbrandt. Dankzij de dunne mesh-stoffen is dit een lichtgewicht shirt wat je amper voelt zitten tijdens je fietstocht.
AGU Zomerkleding en accessoires: High Summer Bibshort (M/V)
De High Summer Bibshort van AGU is een zeer comfortabele broek die daarnaast ook de warmte goed afvoert. Dankzij de Coldblack technologie wordt 80% van de warmte van de zon weerkaatst, waardoor de stof van de broek voelbaar minder opwarmt. Daarnaast beschermt de Coldblack technologie ook tegen UV-straling. Door de mesh bretels wordt ook je bovenlichaam minder warm. De stof is daarnaast ook sneldrogend, dus zelfs na een verfrissende duik is je short in no-time weer droog waardoor je comfortabel verder kunt fietsen. 
AGU Zomerkleding en accessoires: Vigor XL HDII Bril
Een goede fietsbril is essentieel in de koers. Niet gek dus dat Team Jumbo-Visma renners kiezen voor de Vigor XL HDII bril van AGU. Een goede zonnebril beschermt je tegen vliegjes, vuil, traanogen en zon. Door de extra grote lens van de Vigor XL bril worden je ogen nog beter beschermt. De lens van deze fietsbril biedt de optimale UV400 bescherming. Door het verbeterde kleur-contrast krijg je een scherper beeld omdat diepte en details beter zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat de bril beslaat bij grote inspanning is de lens afgewerkt met een speciale anti-fog coating en is er gezorgd voor voldoende ventilatie. Doordat de lens hydrofoob is, parelt het water en vuil snel van de bril af waardoor je zicht niet wordt verstoord.

Klik hier voor meer informatie over AGU Zomerkleding en accessoires.

Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van