16-04-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Altijd de wind in de rug dankzij nieuwe Aeroflex 3D-rugsysteem

VAUDE heeft voor het seizoen 2020 haar bekroonde, van achteren geventileerde Aeroflex-systeem compleet herzien en introduceert nu het Aeroflex 3D-rugsysteem. Aeroflex 3D zorgt voor gelijkblijvende luchttoevoer op de rug, en is daarmee ideaal voor de langere fiets- of wandeltocht. De nieuwe Tremalzo-serie fietsrugzakken en de bekroonde Brenta- en Jura-serie wandelrugzakken zijn de eerste series die deze uitstekende, wetenschappelijk bewezen* thermoregulering combineren met een uitstekend draagcomfort.  

De Aeroflex-technologie is al ruim dertig jaar toonaangevend voor VAUDE-rugzakken. Het basisidee van een van achteren ventilerend rugpand en de ventilatie-eigenschappen van het systeem zijn bij het nieuwe Aeroflex 3D verder verbeterd. Hiermee wordt de warmtestuwing met ongeveer 42 procent gereduceerd en het vocht op de rug verminderd met 23 procent*. Ook is het rugpand beter verstelbaar dan de voorgangers dankzij de traploze schouderbandverstelling SBL (Shifting Back Length), waarmee de rugzak optimaal op verschillende lichaamslengtes is aan te passen. Niet in de laatste plaats wordt ook aan de cleane look gedacht. Zo vloeit het Aeroflex 3D-draagsysteem perfect samen met het technische ontwerp van de rugzak.

Tremalzo fietsrugzak-serie

De nieuwe Tremalzo-serie – de herenmodellen Tremalzo 10, 16 en 22 – is de nieuwste fietsrugzak, uitgerust met het Aeroflex 3D-draagsysteem. Perfect voor langere mountainbiketochten waarbij steile beklimmingen en snelle afdalingen worden afgewisseld. Bij de ontwikkeling van deze serie werd ook veel aandacht gegeven aan uitstekende lastcontrole, waardoor de lading bij veeleisende technische fietspassages niet verschuifd. Niet in de laatste plaats beschikt de Tremalzo-serie over talrijke nuttige functies en vakken, zoals een gereedschapsvak en een gepatenteerde helmbevestiging. Dat maakt deze rugzakserie perfect toegespitst voor de eisen van fietsers. 

Brenta en Jura wandelrugzak-series 

De Brenta-serie (modellen met 24, 30, 36+6 evenals 44+6 liter volume) is speciaal gericht op wandelaars die op zoek zijn naar hoogwaardige, verstelbare rugzakken met een hoge mate aan veelzijdigheid, zoals gevorderde wandelaars in Alpenlanden. Het brede scala aan features als de bevestiging voor wandelstokken en een praktische vakindeling maken de Brenta-rugzakken ideaal voor lange dag- en meerdaagse tochten, huttentochten of klettersteig. De wat kleinere nieuwe rugzakken uit de Jura-serie (18, 24 en 32 liter volume), zijn meer geschikt voor dagwandelingen. Ook deze functionele wandelrugzak is onder meer voorzien van een doordachte vakindeling met zijvakken, een vak voor een drinksysteem en een praktische regenhoes. 

Duurzaam geproduceerd 

Alle nieuwe rugzakken met het Aeroflex 3D-systeem worden milieuvriendelijk geproduceerd volgens de bluesign®-criteria en zijn dankzij Eco Finish PFC-vrij waterafstotend. Daarnaast dragen de wandelrugzakken het Green Shape label. Dit label staat voor een milieuvriendelijke en sociaal eerlijke productie. Bovendien wordt het basismateriaal van de Brenta voor de helft gewonnen uit gerecyclede PET-flessen.

* in vergelijking met referentiemodellen. Wetenschappelijke studie 2019, in een samenwerking met meerdere instituten met FH Technikum Wien, TU Chemnitz, Universität Magdeburg en Mid Sweden University. 

Wil je meer weten over de productlijn van Vaude? Klik hier!


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook eInstagram!

 van