18-04-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Bauke Mollema Tocht 2016: De inschrijvingen zijn geopend!

De 4e editie van de Bauke Mollema Tocht is op zondag 28 augustus. Bauke Mollema neemt je tijdens deze fietsklassieker mee door zijn geliefde trainingsgebied in Groningen. Eén van Nederlands beste renners neemt na een druk wegseizoen graag de tijd voor zijn fans. Het is voor veel fietsers een uitgelezen kans om te fietsen met een prof. Rijd jij op zondag 28 augustus in het wiel van de renner van Trek-Segafredo? Schrijf je dan snel in.

De klassieker is geschikt voor zowel de fanatieke als minder ervaren toerfietsers. De routes over 165, 110 en 65 km beginnen op 28 augustus vanaf Sportcentrum Kardinge in Groningen. De gevarieerde en uitdagende routes zijn uitgestippeld door Bauke Mollema zelf en nemen de deelnemers mee naar zijn roots. De Bauke Mollema Tocht is de gelegenheid voor zijn fans om samen met hun held zijn prachtige trainingsgebied op de fiets te leren kennen. Zij kunnen met Bauke fietsen, op de foto, een handtekening vragen en na afloop gezellig met hem drinken en napraten.

Na de zonnige en succesvolle editie van 2015 heeft Bauke Mollema ook dit jaar weer veel zin in zijn tocht. “Mijn tocht was afgelopen jaren één van de hoogtepunten van mijn jaar. De gezelligheid, de uitdaging, het samen fietsen en de waardering van de deelnemers maken het voor mij een heel speciale dag. Samen fietsen met zoveel fietsliefhebbers, ik kijk er nu al naar uit!”, aldus Mollema.

Fietsklassieker
De Bauke Mollema Tocht in Groningen is sinds vorig jaar gekwalificeerd als “NTFU-klassieker” en heeft daardoor een bijzondere status. NTFU Klassiekers zijn tochten die op alle punten uit het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS) een dikke 10 scoren. De organisatie, routebeschrijving en bepijling, service en veiligheid zijn bij deze tochten uitmuntend.

Route met Groningse hoogtepunten
De hoogtepunten op de routes zijn: het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland, de passages van het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge. Uiteraard valt de Mollema Bult ook binnen het parcours. Een eretitel die de Nieuwklapperbrug over het Aduarderdiep in 2013 kreeg toen Bauke enige tijd tweede stond in de Tour de France. Het was ook juist deze brug waar Bauke van zijn toenmalige woonplaats Zuidhorn naar zijn middelbare school in Groningen zo hard mogelijk op fietste. Aan de deelnemers van de Bauke Mollema Tocht de uitdaging om deze ‘beklimming’ middels een getimede tussensprint zo hard mogelijk af te leggen.

Gronings Ontzet
Je kunt er ook voor kiezen om een heel weekend in Groningen te verblijven. Op zaterdag 27 augustus vinden er diverse feestelijke activiteiten plaats in het kader van ‘Gronings Ontzet’. Zo is er onder andere zaterdagavond een vuurwerkshow in het centrum van Groningen.

Inschrijven
Voorinschrijven voor de Bauke Mollema Tocht, die georganiseerd wordt door Le Champion, is mogelijk tot en met 15 augustus via de website of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Deelnemers ontvangen bij hun inschrijving onder meer een persoonlijke actievideo -en foto, eten en drinken, fietsreparatieservice en medische zorg. Zij kunnen bij hun inschrijving tevens een vrijwillige donatie doen aan Fiets voor een Huis. Het goede doel dat aan het evenement verbonden is en waar Bauke Mollema zich als ambassadeur voor inzet.

 van