30-01-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Review: BBB Icarus

Als ik de doos van de Icarus openmaak, valt me direct de snelle vorm op. De lijnen van de helm komen mooi samen in een strakke punt, wat de helm in elk geval een snelle look geeft. De kleur van de helm ontgaat me ook niet, fel geel met zwart. Misschien wat teveel van het goede, maar ik ben in elk geval goed zichtbaar.

Tekst: Susanne Renes
Beeld: Harm Spoelstra

Bij het opzetten van de helm dacht ik in eerste instantie dat deze veel te groot was, zelfs na het aandraaien van de knop op de achterzijde. Na een wat grondigere inspectie blijkt het plastic binnenwerk ook op het bevestigingspunt van de helm te verstellen zijn. De draaiknop zit verstopt achter de padding. Goed te weten als je de helm wil gaan proberen. Het idee is dat de helm ook tijdens het rijden kunt aanpassen wanneer dat nodig is. Na het afstellen zit de helm me goed. Hij voelt prettig aan en valt in vergelijking tot mijn andere helm wat meer over mijn hoofd.

De helm is niet heel zwaar, maar ook niet heel licht. Het heeft een prettig gewicht waar je tijdens het rijden geen last van hebt. Ook fijn: mijn bril sluit ook strak aan bij de helm. Wel valt de punt van de helm in mijn gezichtsveld, wat zeker in het begin even wennen is, maar na twee ritjes zag ik het niet meer.

De helm is verder voorzien van 29 ventilatiegaten, die hun werk meer dan prima doen. Door het ontwerp van de ventilatiegaten is het mogelijk je zonnebril in de helm te hangen.

Op de website lees ik meer over de constructie van de helm. De kern van het technische verhaal komt neer op het feit dat je hoofd bij een val meer dan goed beschermd wordt. Daarnaast ziet de helm er op mijn hoofd gewoon goed uit. Ook niet onbelangrijk. Aan de binnenkant van de helm zorgt de QuickDry padding voor zachte contactpunten. Deze padding heft een anti-bacteriële behandeling ondergaan en weet tijdens mijn ritjes het zweet prima te absorberen.

De helm wordt geleverd in twee maten, een medium (52-58cm) en een large (58-62cm). De medium die ik heb getest voelde smal aan, met name aan de voorkant van de helm. Dit voelde voor mij echter prettig. Als je een wat breder hoofd hebt, is het raadzaam de helm eerst even te passen.

Prijs € 179,95

Voor meer informatie kijk je op de website van BBB.

 van