16-11-2012 - Mountainbiken, Nieuws

BES-T producten

Wat doe je als er wordt gevraagd om helmen, zadelpennen, backpacks en fietsen te testen? Zo snel mogelijk je bike pakken en thuis vertellen dat je weer een paar dagen van huis bent…

Maar wat doe je, als er word gevraagd om massage en spierverzorgende producten uit te proberen? Zo snel mogelijk je bike pakken en thuis vertellen dat je weer een paar dagen van huis bent. Om daarna gelijk een heerlijke masseuse te bellen om te vragen of zij ook meegaat. Dus fietsen opladen, masseuse op de achterbank en op naar Houfalize.

Woord & Beeld: Dennis Bruin

Wij werden gevraagd om producten van BES-T te gaan proberen. BES-T staat voor: BIO ESSENTIALS SPORTS – TECHNOLOGY. BES-T producten zijn spierverzorgende producten die je spieren voeden met de juiste aminozuren, waar je ze effectief nodig hebt dus rechtstreeks in je spieren. De lijn van producten bestaat uit verschillende producten wij beschikken bij deze trip over een drietal producten uit de range.

AMINO POWER: Verhoogt de toename van kracht en energie door een betere beschikbaarheid van zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor neemt het prestatievermogen toe.

 

 

 

AMINO ENDURANCE: Verhoogt het uithoudingsvermogen en de belastbaarheid van het lichaam. Bovendien worden afvalstoffen, die bij het sporten ontstaan zoals lactaat en ammoniak sneller afgebroken.

 

 

AMINO RECOVERY: Verfrist het lichaam NA het sporten en zorgt voor een optimale afkoeling en regeneratie. Kalmeert, ontspant en geeft nieuwe energie aan het lichaam.

 

 

 

 

Met een wat geforceerde glimlach beginnen we sceptisch te smeren. Voor de meeste van ons niets iets wat echt natuurlijk aanvoelt. Wat meteen opvalt is dat het, ondanks de behaarde benen wonderbaarlijk goed smeert en dat het snel word opgenomen door de huid. Oja, het ruikt heerlijk. We smeren met de amino Power 20 minuten voordat we starten. Al na een paar minuten beginnen je benen te tintelen, dit voelt lekker aan. Wat er precies gebeurt is moeilijk te omschrijven maar je voelt dat je benen zin hebben om te gaan. Na een pittige tocht met veel klim werk en een korte lunch willen de benen nog steeds lekker draaien.

Na een dag door de bossen van Houfalize gereden te hebben, wordt er na het douchen alweer aardig op los gesmeerd de geur van eucalyptus voert de boven toon. Hier komt de echte tinteling tevoorschijn zelfs met kippenvel tot gevolg. Het voelt echt heel verkoelend aan. De vrij gekomen geuren transformeren onze ”Belgische Kot” om in een relax plek waar menig sauna jaloers op is. Wat leuk is om te zien dat een ieder die aan het smeren is geweest met de Amino Recovery, automatisch een plek op de bank opzoekt en meteen zijn benen op tafel gooit en de boel lekker laat inwerken.

TIP: Zorg er voor dat je tijdens het smeren niet in je ogen gaat wrijven, of je moet gecharmeerd zijn van een kwartiertje tranen.  De eucalyptus Essentials hebben het niet zo op ogen (en genetalen regio’s) maar daar zijn ze ook niet voor bedoeld.

De volgende dag gaan we over op de Endurance iets dikker qua substantie maar niet hinderlijk bij het smeren. Weer krijgen we te maken met een tinteling op de huid die ons eager maakt om te gaan biken. Na de zware run van gisteren voelen de benen goed aan en zijn klaar voor de lange tocht die vandaag op het programma staat. Ik weet niet of het aan de BES-T producten ligt maar de benen hebben echt weer zin. Het word een goede dag.

De laatste dag besluiten we om de Power en de Endurance te combineren, twee gelijke hoeveelheden in de handpalm en we hebben een product waar we beide werelden combineren. Dit blijkt voor ons een super combinatie te zijn.

Ook smeren we amino Power op de borst, wat er voor zorgt dat de longen goed open komen te staan en dat de maximale hoeveelheid zuurstof kan worden opgezogen.

Wat een goede bijkomstigheid is van de BES-T producten, het voelt niet vettige aan en sluit de boel niet af. Je huid kan dus goed blijven ademen en daardoor goed de afval stoffen kan blijven af voeren

De producten doen onafhankelijk van elkaar goed hun werk en elk product heeft zijn sterkere punten. Beide producten (Power en Endurance) combineren het beste van beide dus is het echt een absolute aanrader. Ook het insmeren van de borst met de Power is zeker voor de wedstrijdrijders een extraatje die je bij de start al een goede boost geeft.

Voor een overzicht van de overige producten: www.gobes-t.nl

 van