31-08-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Bespaar tot 8 watt met de nieuwe Aero Socks van SILCA

SILCA kondigt met trots hun nieuwe Aero Socks aan met een aanzienlijke winst in luchtweerstand van gemiddeld 8 watt, afhankelijk van je snelheid natuurlijk. De technologie is ontwikkeld door SILCA’s performance divisie Aeromind, die voor pro teams, uurrecordpogingen en de Olympische Spelen advies geven en producten op maat maakt. Samen met de pro-teams zijn ze op zoek gegaan naar de meest comfortabele, betrouwbare aero-sokken op de markt. Na twee jaar van ontwikkeling is het product nu klaar voor iedereen die geïnteresseerd is in comfortabele sokken met de beste aerodynamica tijdens het fietsen.

Josh Poertner, CEO van SILCA, werkte samen met een team in Italië dat bekend staat als makers van de beste sokken ter wereld. Zij beschikken namelijk over een van de modernste knitting machines ter wereld. Het doel was om een sok te maken die niet afzakt en een combinatie van gladde en ruwe textuur heeft om de lucht efficiënter rond het onderbeen te laten stromen. Het resultaat is een sok die de aerodynamische prestaties van geribbelde lycra sokken evenaart, terwijl alle eigenschappen die je van een fietssok verlangt behouden blijven.

De nieuwe Aero Racing Socks van SILCA

De technologie

Dankzij een speciale naaitechniek kan SILCA een sok produceren met een glad oppervlak aan de voorkant, waar de luchtstroom laminair is. Daarachter zorgen drie rijen driehoeken, die net voor het punt beginnen waar normaal de lucht de sok begint los te laten, zodat kleine wervelingen in de grenslaag ontstaan die de lucht verder naar de achterkant van de sok laten stromen voordat deze uiteenvalt. Hierdoor hecht de lucht verder naar achter aan de sok en ontstaat er minder turbulente lucht achter het been. Minder turbulentie betekent minder weerstand wat resulteert in een gemiddelde vermindering van de luchtweerstand van 8 watt in vergelijking met standaard sokken.

SILCA aero sokken zijn gemaakt van Q-Skin, een met zilverionen verrijkte polyamide die anti-bacterieel en geurbestendig is en, belangrijker nog, een veel zachter is en beter vocht reguleert dan alle andere garen die normaal gesproken gebruikt worden om sokken te breien. Deze sokken zijn niet alleen snel, het zijn ook de meest comfortabele sokken die je kan dragen.

SILCA’s nieuwe Aero Socks zijn nu beschikbaar voor €26,- op hun website.

 van